17.6 C
De Bilt

Laadpalennetwerk sneller uitgebreid in de gemeente Heiloo

Heiloo – Laadpalen worden in de gemeente Heiloo niet langer alleen op aanvraag van inwoners geplaatst. Het beleid wordt aangepast om het laadpalennetwerk binnen de gemeente sneller te kunnen uitbreiden. Deze proactieve plaatsing van de laadpalen draagt bij aan de eis van het Rijk om vroegtijdig in de behoefte te voorzien.

Behoefte aan laadinfrastructuur

In de gemeente Heiloo neemt het aantal elektrische voertuigen snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur. Wethouder Peter van Diepen legt uit: “Op dit moment plaatst de gemeente laadpalen op aanvraag en worden laadlocaties per aanvraag aangewezen op basis van een maximale afstand tot de aanvrager. Dit kan leiden tot een gebrek aan samenhang tussen de laadlocaties en het iedere keer behandelen van afzonderlijke aanvragen. Door dit proactief op te pakken zijn we sneller toekomstbestendig ingericht.”

Toekomstbestendig netwerk

In de nieuwe aanpak is een dekkend en toekomstbestendig laadnetwerk ontworpen. Dit leidt ertoe dat er voldoende locaties zijn aangewezen om tot 2025 te faciliteren en daarna verder uitgebreid kunnen worden. In de ontwikkeling van dit laadnetwerk is veel aandacht geweest voor de kwaliteit van de openbare ruimte en is rekening gehouden met de ligging van het bestaande elektriciteitsnet. Ook voor toeristen wordt de beschikbaarheid van laadinfrastructuur een steeds grotere factor in het kiezen van hun bestemming.

Inwoners kunnen meedenken

Vanaf juni is er de mogelijkheid voor inwoners om via het online platform www.ikdenkmeeoverheiloo.nl mee te denken over een efficiënte invulling van de laadinfrastructuur zoals die nu is bedacht. Daarover volgt eind mei/begin juni nadere berichtgeving.

1 REACTIE

  1. Eind mei begin juni berichtgeving. Nou bij ons in de straat al geplaatst. Wat berichtgeving? Geen elektrische auto te bekennen. Voor ons als straatbewoners weer 2 plekken kwijt. En het parkeren dramatisch is. Vooral doordeweeks als iedereen naar de dokter moet of naar de apotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio