10.2 C
De Bilt

Laatste Try Out Park-week is een hele volle in Den Helder

Den Helder – De laatste week van het Try Out Park Den Helder wordt een hele volle. Alsof Team Sportservice, Triade en MEE & de Wering het lekkerste voor het laatst hebben bewaard. Wat overigens totaal niet het geval is. Want elke week in de zomervakantie is en was het aanbod in het jeugdwalhalla op Willemsoord gevarieerd, gaaf en leerzaam. Maar die laatste week, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus, is er eentje waarin ‘veelheid aan aanbod’ het codewoord is.

Van Urban Movement naar voetbalskills

Op het programma staat heel veel dans. Urban Movement met Its Sien, salsa door Miguel en Rianne Arduin van het Vivendi Dance Collective en hiphop met de populaire danser Timor Steffens. De clinics van deze laatste artiest zijn overigens al volgeboekt. Voor Its Sien en het salsaduo zijn nog wel plekken te reserveren.

Kettingreactie maken met Tik m aan

Naast dans is er nog meer te doen voor jeugd vanaf 10 jaar bij het Try Out Park Den Helder. Tik m aan bijvoorbeeld. “Dat is een programma dat op Zapp te zien is. Met verschillende materialen moet je je eigen kettingreactie maken. Je kunt denken aan dominostenen die omvallen. Maar in deze workshop maken we het wat moeilijker. Met technische snufjes, grappige technieken en creatieve constructies”, legt Jordy van Kesteren van Team Sportservice uit.

Uitdaging

“Kettingreacties maken is niet alleen heel leuk, maar ook behoorlijk leerzaam. De vraag is: hoe zorg je ervoor dat de energie telkens wordt doorgegeven? Voor jongeren die wel van een uitdaging houden.”

Voetbalskills verbeteren

Je voetbalskills testen en verbeteren kan in de gelijknamige clinic op vrijdag 20 augustus. Nadat de deelnemers een freestyleshow gezien hebben kunnen ze zelf aan hun vaardigheden werken. Natuurlijk onder leiding van de profs. Uiteindelijk volgt een twee tegen twee duel.

Inschrijven activiteiten Try Out Park

Alle activiteiten op het Try Out Park Den Helder zijn gratis voor iedereen vanaf 10 jaar. Soms moeten de kinderen iets ouder zijn, maar dit staat aangegeven bij elke activiteit. Inschrijven is vereist en wie het van tevoren vergeten is, kan altijd op de dag zelf bij de tent op Willemsoord inschrijven. Deze is eenvoudig te herkennen: heel groot, wit en aan het begin van de oude rijkswerf.

De activiteiten zijn te vinden op noordhollandactief.nl. Zoek op Den Helder en je ziet alle info op een rij.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio