4.2 C
De Bilt

Lichtjesavond gaat door

Bergen De coronamaatregelen zijn soepeler en daarom kan Lichtjesavond in Bergen doorgaan op woensdag 4 augustus. Hoe fijn is het om na de afgelopen coronaperiode weer iets moois te organiseren. Daarom een oproep aan de inwoners van Bergen: versier uw tuin op deze avond met lichtjes!

De Bewonersvereniging Bergen Centrum wil nieuw leven blazen in de Lichtjesavond. Samen met de horeca- en winkeleigenaren organiseert zij dit traditionele evenement.

Tuinen met lichtjes versieren

Verzoek van de organisatie aan alle inwoners in het gebied om het centrum is om hun tuin te versieren met lichtjes. Het gaat om het gebied dat is ingesloten door Karel de Grotelaan, Middenpad, st Antoniusstraat’ Molenstraat/ Beemsterlaan, Jan Jacob laan Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan, Plein.

De supermarkten zullen vóór 4 augustus er voor zorgen dat er voldoende waxinelichtjes te koop zijn.

Wat is er te doen?

Opening

Om 21.30 uur wordt door burgemeester Peter Rehwinkel de Lichtjesavond officieel geopend. Dan wordt aan de inwoners gevraagd de lichtjes aan te steken. De burgemeester wandelt daarna door het lichtjesgebied en doet in ieder geval ook Museum Kranenburgh aan.

Muziek

Bij Museum Kranenburgh is van 20.30 tot 21.00 uur en van 21.15 tot 21.45 uur een tuinconcert verzorgd door International Holland Music Sessions.

Op het terrein van de Ruïnekerk speelt tussen 21.00 en 22.00 uur de Bergense Harmonie.

Winkels en horecaterrassen

Daarnaast blijven de deelnemende winkels tot 23:00 uur open en de horecaterrassen blijven open tot 24.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio