8.8 C
De Bilt

Maestro 2022: Ons Genoegen Wognum presenteert 2e editie

Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert, maakt zich klaar voor de 2e editie van Maestro! Zes bekende Wognumers zullen op 29 oktober strijden om de titel ‘MAESTRO Wognum 2022!’ Met als inzet de trofee en gouden baton.

Zes BW’ers (Bekende Wognumers) zonder enige dirigeerervaring nemen het tegen elkaar op in een muzikale afvalrace. Drie vrouwen en drie mannen gaan de uitdaging aan om als dirigent voor het orkest te staan. Onder wiens leiding wordt er prachtig gemusiceerd en bij wie loopt het finaal in de soep?

Strenge maar rechtvaardige jury voor Maestro

Een strenge, doch rechtvaardige jury beslist wie zich aan het einde van de avond een ware meesterdirigent, oftewel Maestro 2022 mag noemen. Het belooft een hilarische en zeker ook muzikale avond te worden. Presentator, de ‘Frits Sissing’ van deze avond is Ronald Overboom.

Deelnemers
Deelnemers – Foto: Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum

Deelnemers                                                              

Jan Salman, gepensioneerd notaris; Conny Dekker, couturier van het dorp; Remy Jansen, financieel adviseur met passie voor catering; Karine Beerepoot, blauwe ‘vilt’ juf op de basisschool; Fernand Grippeling, Prins der Krotenkokers; Manon Kok, dochter van en beste vrouwelijke slager van Wognum.

Het orkest

Het fanfareorkest staat onder leiding van dirigent Thomas Everleens. In juni werd door loting bepaald welke muziekstukken de deelnemers zullen dirigeren. Daarna gingen zij aan de slag om zich de dirigeertechnieken eigen te maken. Met theorie en ‘droog oefenen’ o.l.v. Thomas leerden de kandidaten de beginselen van het dirigeren. In oktober begonnen de eerste repetities met het orkest. Een geweldige ervaring om voor een orkest met 47 muzikanten te mogen staan. Naast het eigen muziekstuk, kregen alle kandidaten een tweede werk om in te studeren, een ‘verplicht’ werk voor de twee finalisten.

Jury

De 3-koppige jury bestaat uit: Marjolein Kraft (regisseur, actrice toneel en musical), Marije Koopmans (dirigent, trompettist) en Peter Nannings (toneelregisseur en acteur). ‘Maestro 2022’: op zaterdag 29 oktober in zaal Stam, aanvang 20.00 uur, zaal open: 19.00 uur. Het concert is uitverkocht.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio