21.8 C
De Bilt

Miya Scheltinga nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar

Groot nieuws vandaag op OBS Jules Verne aan de Drechterwaard in Alkmaar. Miya Scheltinga kreeg te horen dat zij het schooljaar 2022/2023 de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar is. Zij volgt Livia Balder op.

De nu nog 10-jarige kreeg op het schoolplein het geweldige nieuws te horen van wethouder onderwijs, Ad Jongenelen. Zij zit volgend schooljaar in groep 8 van OBS Jules Verne en is dat hele schooljaar de Alkmaarse kinderburgemeester.

Miya Scheltinga geïnstalleerd op 29 september

Op 29 september wordt zij officieel door burgemeester Anja Schouten geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Dat is ook het moment dat Livia Balder haar ambtsketen officieel overdraagt aan Miya. Deze raadsvergadering is zoals altijd live te volgen.

Ik ben ontzettend trots op Miya. Kinderen die hun mening laten horen zijn heel waardevol. Ook in de lokale politiek. Het komende schooljaar is zij de stem van alle Alkmaarse kinderen. Ik wens haar, maar ook het college van burgemeester en wethouders een leerzaam jaar vol mooie ideeën

Wethouder Onderwijs Ad Jongenelen

Zoektocht

In juni startte de zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen mochten een vlog insturen. Die vlogs zijn door een jury beoordeeld. Er waren heel veel mooie inzendingen. Dat maakte het voor de jury best lastig. Miya won met haar motto: Kleine dingen kunnen tot grote veranderingen zorgen en daardoor voor een mooie toekomst. De jury zag energie, durf en enthousiasme.

De huidige kinderburgemeester, Livia Balder, was Alkmaars eerste kinderburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio