12.3 C
De Bilt

Nieuwe kazerne reddingsbrigade Sint Maartenszee in gebruik

Op 31 mei heeft de reddingsbrigade van Sint Maartenszee haar nieuwe kazerne in gebruik genomen. Deze kazerne is gebouwd op de plek waar de oude loods van defensie stond, aan de Zeeweg. De loods was al enige jaren in gebruik als stallingsruimte voor de reddingsbrigade.

Nieuwe kazerne

Omdat de defensieloods niet langer een veilige omgeving bood, koos de gemeente Schagen ervoor deze af te breken en te vervangen voor nieuwbouw. Omdat de kazerne in een natuurgebied ligt, gelden er strenge eisen. Zo mocht niet groter worden gebouwd dan de contouren van de gesloopte defensieloods. Ook zijn er verschillende maatregelen ten behoeve van planten en dieren genomen. Bijvoorbeeld een voorziening aan het gebouw voor vleermuizen, gebruik van emissie loze apparatuur tijdens de bouw en spaarzame lichtpunten aan het gebouw.

Aannemingsbedrijf Systabo heeft hard gewerkt om de oplevering van het gebouw vóór het begin van het strandseizoen mogelijk te maken. De gemeente Schagen is dan ook erg blij dat dit gelukt is.

”Met het nieuwe pand zorgen we er voor dat de vrijwilligers van de reddingsbrigade op een veilige en professionele manier hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Wij zijn ontzettend blij dat dit voor het begin van het strandseizoen is gelukt!”, aldus burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio