13.6 C
De Bilt

Op zoek naar vossen in Hoep Zuid met Team Sportservice

Schagen – Wat zijn ‘vossen’? Ineens duikt daar een amazone op uit de bosjes. En een stuk verderop loopt iemand met een zwemband rond zijn middel en een duikbril op het hoofd. “Zie ik het goed?”, denk je, “en wat doet die daar?” Je hebt zojuist twee ‘vossen’ ontdekt.

Jagen

Nog maar dertien te gaan. Of als je de kleine ronde doet nog maar zeven. Het gaat over de vossenjacht. Een idee van Team Sportservice om inwoners van Schagen op een speelse manier in beweging te krijgen. Het spel is woensdag 21 april.

Vossen in Schagen

Terwijl ze in België op 21 april buitenspeeldag vieren, gaan in de gemeente Schagen volwassenen en kinderen op zoek naar verstopte vossen. Marjolein Hagen van Team Sportservice legt het spel uit: “Een vossenjacht is een soort speurtocht waarbij je op zoek gaat naar personen in de wijk. Wij hebben gekozen voor Hoep Zuid. Maar let op, ze kunnen zich ook verplaatsen door de wijk.

Sport uitbeelden

De deelnemers starten bij onze tent. Die kun je niet over het hoofd zien. Dat is het start- en finishpunt. Alle slimme ‘beestjes’ zijn verkleed en beelden een bepaalde sport uit. Heb je er eentje gevonden, dan voer je een kleine beweegopdracht uit met je groepje. Als je dat gedaan hebt, krijg je een letter. Met die letters maak je een woord. Heb je alle vossen gevonden en het woord geraden, dan kom je weer terug bij het startpunt en ontvang je een herinnering en een gezond tussendoortje.”

Partytent is start en finish

Om het volgens de coronamaatregelen te kunnen organiseren, heeft Team Sportservice vier starttijden ingepland. De eerste groepen gaan om 14.15 uur weg. Daarna volgen nog drie groepen steeds een kwartier later. Aanmelden kan per groep van maximaal tien personen, waarvan vier volwassenen. Het startpunt in Hoep Zuid is achter het station op de parkeerplaats P+R, te herkennen aan de grote partytent met het logo van Team Sportservice.

Grote en kleine ronde

“Om het uitdagend te houden voor alle leeftijden hebben we twee rondes gemaakt. Een mini-variant waarin je acht ‘slimmeriken’ moet zoeken en een XL-versie met vijftien vossen. Ook mensen met een beperking kunnen meedoen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio