16.3 C
De Bilt

Opening Ruïne van Nuwendoorn donderdag 11 mei

’s Graveland – Na de verwerving van de Ruïne van Nuwendoorn door Stichting Monumentenbezit afgelopen zomer, is samen met de gemeente Schagen gewerkt aan de openstelling van het archeologisch monument. Met de plaatsing van een nieuwe toegangsbrug en openstelling op gezette tijden is deze binnenkort weer toegankelijk voor publiek. Donderdag 11 mei aanstaande wordt de ruïne officieel heropend. 

Mark van der Bos, directeur Stichting Monumentenbezit, Rosan Kocken, gedeputeerde cultuur en wethouder Simco Kruijer, Gemeente Schagen zullen op donderdag 11 mei gezamenlijk de nieuwe start van de ruïne inluiden met een feestelijk moment. Ook mensen uit de directe omgeving zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Mark van der Bos: “Ons doel is het behoud van erfgoed, onder andere door historische plekken zoveel mogelijk toegankelijk te maken. Door nieuwe informatievoorziening en een structurele programmering in de zomermaanden is het weer een boeiende, historische plek voor de lokale bevolking, recreanten en toeristen. We zijn verheugd dat weer zoveel mogelijk mensen het unieke bouwwerk en het verhaal kunnen beleven.”

Openstelling ruïne

Van juli tot en met september zal de poort van de ruïne dagelijks geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur. In de toekomst zal de openstelling van april tot en met september zijn. Tijdens de zomermaanden en met Open Monumentendag worden er diverse activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio