11.1 C
De Bilt

Peuters kunnen de pot op in Alkmaar! App helpt ouders met zindelijkheidstraining

Gemeente Alkmaar helpt ouders om kinderen sneller uit de luiers te krijgen met de zindelijkheidstraining app De Pot Op. 100 ouders krijgen hiervoor via de gemeente gratis toegang toe.

Op tijd zindelijk worden scheelt afval en geld

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen zindelijk worden is nu 3 jaar. In de jaren ’40 gingen kinderen al rond 1 jaar op het potje. Deze ontwikkeling heeft een negatief effect op het milieu: een kind in wegwerpluiers veroorzaakt zo’n 300 kilo afval per jaar. Bovendien kosten wegwerpluiers ouders veel geld: zo’n 600 euro per jaar.

Klaar voor het potje

De meeste kinderen zijn rond 18 maanden al klaar om zindelijk te worden. Veel ouders weten dit niet en wachten tot hun kind zelf interesse gaat tonen in het potje. Terwijl er genoeg andere signalen zijn die erop wijzen dat een kind klaar is om zindelijk te worden.

App De Pot Op

De gemeente Alkmaar biedt 100 ouders gratis toegang tot de zindelijkheidstraining app De Pot Op. In de app kunnen ouders eerste een aantal korte tests doen om te bepalen of hun kind én zijzelf er klaar voor zijn en welke aanpak van zindelijkheidstraining het beste bij ze past. Deze tests zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Willen ouders aan de slag met zindelijkheidstraining dan kunnen zij door aanmelding via gemeente Alkmaar toegang krijgen tot begeleiding en tips in de app.

Snelle en geleidelijke aanpak

De app biedt een snelle aanpak (in 3 tot 5 dagen uit de luiers) en een geleidelijke aanpak van 10 weken. Op basis van de tests biedt de app vervolgens uitleg op maat in video of tekst. De simpele instructievideos zijn, naast in het Nederlands en Engels, ook beschikbaar in het Arabisch, Turks en Pools.

In het forum van de app kunnen ouders ervaringen delen en vragen stellen aan zindelijkheidsexperts. Gemiddeld zijn kinderen in 12 dagen zindelijk met behulp van deze app.

Meer informatie en aanmelden

Meer info en hoe gratis toegang te krijgen tot de app is te vinden op alkmaar.nl/depotop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio