12.8 C
De Bilt

Plaatsen isolerend glas grote comfortklapper!

Uitgeest – Heeft u last van koude luchtinfiltratie in de woning? Wellicht is het plaatsen van isolerend glas een goede maatregel voor u. De meeste koude lucht doet namelijk zijn intrede via de ramen, kozijnen en naden en kieren. Heeft u nog enkel glas of gewoon dubbel glas (‘thermopane glas’)? Overweeg dan over te gaan op triple glas of HR++ glas. Het bespaart u namelijk energiekosten. Bovendien zorgt het voor een enorme comfortverbetering: geen kou meer bij de ramen, geen condens aan de binnenkant van het raam en veel minder geluid van buiten.

Gratis en onafhankelijk advies
Twijfelt u over wat voor glas u heeft en of isolerend glas een rendabele maatregel is voor uw woonsituatie? Neem contact op met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijk adviseurs helpen u verder met gratis advies over energiebesparende maatregelen, subsidieregelingen en betrouwbare uitvoerende bedrijven. Op de website www.duurzaambouwloket.nl vindt u meer informatie. Wilt u direct contact met een adviseur? Stel uw vraag door te bellen naar 072-743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Kies triple glas of HR++ glas
Triple glas en HR++ glas zijn nu de standaard als u enkel glas of gewoon dubbel glas (‘thermopane glas’) gaat vervangen. Het is zonde om voor glas met een lagere isolatiewaarde te kiezen. Met triple glas en HR++ glas bespaart u meer energie dan met gewoon dubbel glas, en de extra kosten vallen mee.  Triple glas is soms te dik of te zwaar om in bestaande kozijnen te plaatsen. Kies dan voor HR++. Gaat u ook uw kozijnen vervangen? Kies dan voor kozijnen met triple glas en dubbele kierdichting, dan heeft u meteen de beste isolatie voor uw ramen.

Subsidiecheck
Bent u benieuwd of er subsidie aanwezig is? Doe dan de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen. Of maak gebruik van de helpdesk, door te bellen naar 072-743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio