5.3 C
De Bilt

Plantestafette in Noord-Holland van start in Heiloo

Heiloo – Het was op dinsdag 25 oktober een drukte van belang voor de plantestafette bij verzorgingshuis de Loet. Bewoners en vrijwilligers van de Loet, leerlingen van groep 8 van de Bendictusschool, leden van Groei en Bloei en heel veel andere belangstellenden hebben daar aan deelgenomen. Met elkaar hebben zij prachtige geurende bloemen, struiken en bollen aangeplant langs een nieuw aangelegd wandelpad voor de Loet. Hiermee zagen de bewoners van de Loet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een kleurrijk en afwisselend ommetje. Recht voor hun deur.

Plantestafette

Deze actie maakt onderdeel uit van de derde GroenSpoor Plantestafette, waarin acht gemeenten samen met hun inwoners, scholen, bedrijven en instellingen werken aan meer biodiversiteit en een mooie omgeving. Planten zorgen voor een fijn uitzicht tijdens een wandeling, én zorgen voor een betere waterafvoer de grond in. Dat gaat wateroverlast bij hevige regenval tegen.

Tuinieren is hard werken en tot rust komen tegelijk
Tuinieren is hard werken en tot rust komen tegelijk – Foto: gemeente Heiloo

Uitleg van Landschap Noord-Holland

Bij de gezellige start in De Loet gaf Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland uitleg over wat je zelf thuis allemaal kunt doen om meer vogels en vlinders en bijen aan te trekken in je tuin. Vervolgens gaf wethouder Antoine Tromp met de ‘startschop’ het startsein voor het evenement.

Naast het planten werd er ook gewandeld. Bewoners van de Loet liepen samen met de leerlingen van de Benedictusschool het spiksplinternieuwe ommetje. Toen alle honderden planten en struiken in de grond zaten kregen alle deelnemers een zakje biologische bolletjes mee naar huis om hun eigen tuin wat op te fleuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio