4.2 C
De Bilt

Poel gerestaureerd voor kikkers, padden en salamanders

Schagen – In de wijk Muggenburg in Schagen heeft de gemeente een poel gerestaureerd. Om de poel weer op diepte te krijgen, is er veel riet en afgestorven plantenmateriaal verwijderd. Er is bewust een strook riet overgebleven voor de dieren die in de vochtige modder tussen de oude rietstengels en -wortels wonen. Bijvoorbeeld slakjes en insecten.

Poelen

Wateren zijn belangrijk voor de voortplanting van amfibieën en libellen, zoals de gewone pad en Bruinrode heidelibel. Gemeente Schagen streeft ernaar om de soortenrijkdom van zowel dieren als planten te laten toenemen of in ieder geval gelijk te houden.

Goed voor het klimaat

Wethouder Hans Heddes: “We werden hierop attent gemaakt door onze inwoners. Goed dat we deze signalen ontvangen, zodat we onze gemeente mooi kunnen houden. Door het herstellen van een poel verbeteren we de biodiversiteit en het groen in de gemeente. Het is goed voor het klimaat, voor een fijne buurt, voor de dieren en nog veel meer.  We hopen dat er maar veel kikkers, padden, salamanders en libellen in groot mogen worden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio