13.9 C
De Bilt

Postume uitreiking Ereteken voor Orde en Vrede

Castricum – Op zaterdag 23 juni 2018 reikt de heer drs. A. Mans, burgemeester van de gemeente Castricum, het Ereteken voor Orde en Vrede postuum uit aan de heer G. J. Steenman.

Het overhandigen van het Ereteken Oorlog en Vrede aan de weduwe mevrouw M.J.J. Steenman-Van der Staay gebeurt namens de minister van Defensie door burgemeester Mans tijdens de Veteranendag 2018 in het gemeentehuis van Castricum.

De onderscheiding is aan de heer Steenman toegekend omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Mariniersbrigade.

Militaire geschiedenis  G.J. Steenman

Meneer steenmans stamboeknummer bij de Koninklijke Marine was 52671. Op 27 oktober 1948 werd hij ingelijfd bij de afdeling mariniers te Volkel als marinier der 3e klasse. Op 27april 1949 scheepte hij in op de s.s. Waterman om af te varen naar voormalig Nederlands-Indië (VNI), waar hij op 21 mei aankwam. Hier werd hij geplaatst bij de mariniersbrigade. Op 1 november werd hij bevorderd tot bevorderd tot marinier der 2e klasse (tijdelijk korporaal). vier maanden later werd hij overgeplaatst naar marinevliegkamp Morokrembangan op Soerabaja (java). op 15 juli werd meneer al weer overgeplaatst naar de marinekazerne Oedjoeng op het zelfde eiland. Tien dagen later ging hij weer terug naar Nederland met de s.s. Grote Beer. Hier werd meneer Steenman op       1 april 1952 bevorderd tot korporaal der mariniers Zeemilicien. Op 3 juni 1957 ging hij met groot verlof, om op 1 maart 1960nog bevorderd te worden tot sergeant der mariniers zemilicien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio