4.2 C
De Bilt

Primeur gemeente Schagen; Omgevingsvisie als eerste in Nederland gepubliceerd via DSO

Dinsdag 5 maart heeft gemeente Schagen de primeur gehad met haar Omgevingsvisie. Deze is als eerste van heel Nederland in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) gepubliceerd. Tot 1 januari 2024 konden visies alleen maar gepubliceerd worden via een ander loket (ruimtelijkeplannen.nl), waarbij een andere standaard en techniek werd gebruikt. In het nieuwe DSO moeten de documenten op een andere wijze zijn opgebouwd. Hierdoor kun je gemakkelijker locatie specifieke informatie vinden. Vervolgens heeft gemeente Schagen op dinsdag 12 maart ook de eerste wijziging op de visie in ontwerp gepubliceerd op het DSO. Logischerwijs is dat ook een primeur.

“De veranderingen die de omgevingswet voorschrijft, werkt door in de systemen waar wij als organisatie in werken, zodat de eindgebruiker, onze inwoners en ondernemers, het digitale stelsel als één digitaal loket ervaart,” licht wethouder Simco Kruijer toe.

Een digitaal loket voor fysieke leefomgeving bij gemeente Schagen

Het DSO biedt het digitale loket (Omgevingsloket) waar initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden snel kunnen zien wat is toegestaan in de fysieke leefomgeving. Het digitaal stelsel vervangt bij de inwerkingtreding van de wet de bestaande toepassingen: Omgevingsloket online, Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) en ruimtelijkeplannen.nl.

Het DSO zorgt voor samenhangende, eenduidige en toegankelijke informatie van goede kwaliteit. Daarmee draagt het DSO sterk bij aan de verbetering van het stelsel van het omgevingsrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio