10.1 C
De Bilt
vrijdag, 24 maart 2023

Recreatiepark de Wielen krijgt vergunning van gemeente Schagen

Na een bezwaarprocedure verleent de gemeente een vergunning aan Recreatiepark De Wielen in Sint Maarten om de uitrit aan de krant van de Dorpsstraat te veranderen. In eerste instantie weigerde de gemeente de vergunning vanwege de verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheidsrisico’s onderzocht

Na onderzoek van een extern verkeersdeskundig bureau concludeert de gemeente Schagen alsnog dat de verkeersveiligheidsrisico’s beperkt zijn. Wel zijn nog een aantal kleine aanpassingen voorgesteld om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Naar aanleiding hiervan besloot de gemeente de vergunning alsnog te verlenen. “Door het inzetten van experts zijn wij tot de conclusie gekomen dat de verkeerssituatie veilig blijft, ook met de aanpassing van de uitrit”, zegt wethouder Hans Heddes.

Recreatiepark de Wielen

De verandering van de uitrit zorgt ervoor dat bezoekers van de noordelijke helft van Recreatiepark De Wielen het park via de zijde aan de Dorpsstraat in- en uitrijdt. En dat de bezoekers van de zuidelijke helft het recreatiepark via de Killemerweg in- en uitrijdt. De omwonenden zijn op de hoogte van het genomen besluit.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio