15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Schagen zoekt voor erfgoedagenda de hulp van inwoners

Gemeente Schagen stelt een ‘erfgoedagenda’ op. De gemeente doet dit omdat zij wil vastleggen welk cultureel erfgoed de gemeente rijk is en wat zij met dit erfgoed wil doen. Het gaat om de stad Schagen en de dorpen, bijvoorbeeld over tradities en de manier van leven, monumenten, het landschap, archeologie en historische waterwegen. Welke sporen uit het verleden zijn belangrijk en vertellen het verhaal van gemeente Schagen? En wat moet er gekoesterd en behouden – of misschien wel versterkt – worden voor de toekomst?

Erfgoedagenda gemeente Schagen

In de erfgoedagenda wordt vastgelegd welk erfgoed de gemeente rijk is en hoe we met ons erfgoed omgaan. Er wordt gekeken hoe we zaken kunnen verbeteren en er worden daaraan concrete acties verbonden die de gemeente de komende jaren wil gaan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is het in goede staat houden van onze religieuze gebouwen. 

Gemeente heeft hulp inwoners nodig 

Adviesorganisatie MOOI Noord-Holland is door de gemeente gevraagd om de erfgoedagenda op te stellen. En daar is hulp bij nodig! Daarom wordt aan inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van de gemeente en gemeenteraadsleden gevraagd om bij te dragen aan de totstandkoming van deze agenda.

Quote wethouder Kruijer: “deel met ons het erfgoed dat wij moeten behouden. Dit is belangrijk voor onze toekomst”.

Oproep aan alle inwoners

De gemeente Schagen zou graag 2 dingen weten van haar inwoners:

  1. Welk erfgoed zij voor de toekomst willen bewaren in de gemeente Schagen?
  2. En waarom?

Het kan een stolpboerderij zijn, een archeologische vindplaats, een collectie schilderijen, West-Friese folklore of het slotenpatroon in de polder. Of misschien wel een eigen favoriete plek.

Online Samenschagen of per brief

Inwoners kunnen op twee manieren reageren. Ga naar samen.schagen.nl om online uw reactie in te vullen. Het is ook mogelijk om een brief te sturen. Dat kan naar Gemeente Schagen, Saskia Olivierse, Postbus 8, 1740 AA Schagen. De sluitingsdatum is 4 juni 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio