8 C
De Bilt

Schagen helpt huiseigenaren energie te besparen via isolatieactie

Hoe kun je energie besparen in je woning? De gemeente Schagen wil inwoners hierbij op weg helpen, zeker nu de energieprijzen zo gestegen zijn. In samenwerking met  Duurzaam Bouwloket is de gemeente een gezamenlijke inkoop voor isolatie gestart. Voor inwoners die hier meer over willen weten, organiseert de gemeente een online informatieavond op dinsdagavond 27 september.

Schagen: Besparen? Isoleren!

Isolatie is van belang voor een duurzame, energiezuinige en toekomstbestendige woning. Wethouder Hans Heddes: “Hoe kunnen we beter omgaan met energie? Daar willen we de bewoners van Schagen graag bij helpen. De hoge energieprijzen raken ons allemaal. Hoe minder je gebruikt, hoe minder je betaalt. En, hoe beter het is voor het milieu.”

Online informatieavond
Dinsdag 27 september organiseert gemeente Schagen een informatieavond voor huiseigenaren. Een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket geeft informatie over de inkoopactie woningisolatie die de gemeente organiseert, maar ook over woningisolatie, de subsidies en financiering. Deelnemers kunnen vragen stellen via een live chat. Na afloop van de avond wordt de terugkijklink automatisch toegestuurd naar alle bewoners die zich hebben ingeschreven.

Wanneer
:
        Dinsdag 27 september (19:30 – 20:30 uur)
Inschrijven:https://inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-schagen


Inkoopactie woningisolatie
Samen met regionale isolatiebedrijven is een inkoopactie samengesteld met een goede prijskwaliteitsverhouding voor de maatregelen: spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Er wordt uitsluitend samengewerkt met gecertificeerde bedrijven, hierdoor is de kwaliteit geborgd en zijn bewoners ervan verzekerd dat de maatregelen goed worden uitgevoerd. Na inschrijving neemt één van de isolatiebedrijven contact op voor het maken van een vrijblijvende offerte. Na het akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

Subsidie isoleren beschikbaar
Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen via www.rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Behoefte aan meer informatie?
Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl/schagen. Op deze website is meer informatie te vinden over: energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen, lokale initiatieven/acties.

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente en provincie Noord-Holland wordt gefinancierd.

Mee doen met andere energiebesparingsactiviteiten

Meer informatie over de verschillende energiebesparingsacties die de gemeente Schagen organiseert vindt u op schagen.nl/energiebesparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio