19 C
De Bilt

De Speelkaravaan komt eraan!

Alkmaar – De Speelkaravaan van Jantje Beton strijkt op dinsdag 8 september neer bij Wijkcentrum De Oever aan de Amstelstraat 1 in Alkmaar (Oudorp). Gedurende 5 wekelijkse middagen van 14:45 uur tot 16:45 uur kunnen kinderen hier meedoen aan gratis circuslessen waarin ze de basistechnieken van jongleren, acrobatiek en algemene circusvaardigheden leren onder leiding van ervaren circusprofessionals. De lessen worden afgesloten met een eindoptreden op dinsdag 6 oktober in een echte circustent.

Voor kinderen die een steuntje kunnen gebruiken

De Speelkaravaan is met name bedoeld voor kinderen tussen de 7-12 jaar die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Soms is er thuis niet voldoende geld beschikbaar om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Speciaal voor deze kinderen, maar ook voor andere buurtkinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten.

Wijkcentrum De Oever

In Wijkcentrum De Oever / Oudorp in Alkmaar beleven de kinderen onder leiding van ervaren circusprofessionals 5 keer een onvergetelijke middag, waarbij ze de basistechnieken leren van acrobatiek, jongleren en algemene circusvaardigheden. De lessen zijn op dinsdag 8, 15, 22 en 29 september van 14.45- 16.45 uur. De Speelkaravaan wordt afgesloten met een eindoptreden op dinsdag 6 oktober in een echte circustent waarbij de kinderen hun circuskunsten aan het publiek presenteren.

Meedoen?

Meedoen kan door een mail te sturen aan receptie@de-oever.nl met de naam het telefoonnummer van de deelnemer(s) in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar. Binnenlopen bij het Wijkcentrum De Oever en je aanmelden kan ook.

Over de Speelkaravaan

De Speelkaravaan komt eraan! is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om met name kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken bijzondere speelactiviteiten aan te bieden. Door samen met andere kinderen deel te nemen aan deze activiteiten, krijgen ze het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze aan hun zelfvertrouwen.

Speeltuinen

De activiteiten worden georganiseerd in en rondom speeltuinen en zijn onderverdeeld in 4 thema’s nl. theater, circus, sport & spel en upcycle (zelf speelgoed maken van oude materialen). Professionals uit diverse vakgebieden begeleiden de activiteiten, samen met vrijwilligers van de speeltuin. Tijdens het project worden de vrijwilligers opgeleid om de activiteiten na afloop van het project zelfstandig te kunnen begeleiden. De Speelkaravaan komt eraan! wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio