15 C
De Bilt

Stad van vrede en recht: Ervaar Den Haag

Den Haag – Tijdens de Internationale Dag van de Vrede op woensdag 21 september start de jaarlijkse ‘Just Peace Month’ in Den Haag. Een maand vol evenementen waarbij je Den Haag als internationale stad van vrede en recht kan ontdekken.

Wethouder Saskia Bruines: “Deze maand ervaar je van dichtbij hoe er in Den Haag door mensen en organisaties gewerkt wordt aan een rechtvaardige en vreedzame wereld. Juist in deze tijd van internationale crises is het ontzettend belangrijk dat er op verschillende niveaus gesproken wordt over vrede en recht. Want naast alle internationale instellingen zijn het juist de mensen die met hun verhalen het gezicht vormen van Den Haag als kleurrijke en internationale stad. Ik hoop dat veel inwoners van deze gelegenheid gebruikmaken om meer te weten te komen over de internationale instellingen in onze stad.”

thumbnail?id=1eh8jilD9Y3oTpJWV zpOhkcCtEP3l DW&sz=w1024
Dag van Vrede en Recht. Foto: gemeente Den Haag

Verhalendiner

De maand begint met een verhalendiner op woensdagavond 21 september in het Zuiderparktheater. Een inspirerende avond rondom vrede en hoop met sprekers, kunst, muziek en een 5-gangen diner waarbij inwoners  bij elkaar komen aan aanschuiftafels voor een gerechtje en een persoonlijk verhaal. De entreekosten bedragen €11,- p.p. en is inclusief 5 gerechtjes en optredens. Aanmelden kan via zuiderparktheater.nl en justpeacethehague.com

Bezoek een internationale organisatie

Tijdens de Just Peace Open Dag op zondag 16 oktober kun je een kijkje achter de schermen nemen bij een van de wereldberoemde internationale organisaties die Den Haag rijk is, zoals het Vredespaleis en het Internationaal Strafhof.

Hoop in tijden van tegenspoed

Just Peace Month is een samenwerking tussen The Hague Humanity Hub, de Just Peace partners en de gemeente Den Haag. Het thema dit jaar is ‘Hoop in tijden van tegenspoed’. Het biedt een podium voor inwoners en organisaties om het gesprek te voeren over vrede en om te laten zien hoe zij bijdragen aan een meer vreedzame en rechtvaardige wereld. Bekijk hier het complete overzicht met activiteiten. De Just Peace Month duurt tot en met 24 oktober, de Internationale Dag van de Verenigde Naties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio