21.7 C
De Bilt

Start werkzaamheden spooronderdoorgang Vennewatersweg


HeilooDe aanleg van de spooronderdoorgang Vennewatersweg gaat binnenkort van start. Deze onderdoorgang is nodig om de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van Heiloo voor verkeer en hulpdiensten te waarborgen. De werkzaamheden starten maandag 18 maart. De Vennewatersweg is 13 maanden dicht tussen de Westerweg en Hoogeweg en gaat april 2020 weer open.

Door de groei van het spoor- en wegverkeer wordt het steeds drukker rondom de spoorwegovergangen in Heiloo. ProRail en NS willen in 2028 spoorboekloos rijden met treinen tussen Alkmaar en Amsterdam. Dit is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). De spoorbomen zijn dan gemiddeld 30 minuten per uur dicht in Heiloo.

Daarnaast is er een groei van het aantal inwoners in Heiloo door onder andere de nieuwbouw in Zuiderloo en Zandzoom. Deze twee ontwikkelingen zijn samen goed voor ruim 1.500 nieuwbouwwoningen in Heiloo.

Werkzaamheden spooronderdoorgang

De werkzaamheden starten op maandag 18 maart en eindigen in juli 2020. De Vennewatersweg is in april 2020 weer open voor verkeer. Gemeente Heiloo, aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman en ProRail hebben regelmatig contact met omwonenden en omliggende bedrijven over de geplande werkzaamheden.

Omleidingsroutes

De Vennewatersweg is vanaf maandag 18 maart 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer, tussen de kruising Westerweg en Hoogeweg. Borden geven de omleidingsroutes aan voor gemotoriseerd verkeer, vrachtverkeer en fietsers. De omleidingsroutes zijn ook te bekijken op de website van de gemeente Heiloo: www.heiloo.nl/spooronderdoorgang.

Informatiepunt

Vanaf woensdag 6 maart is het informatiepunt voor het project spooronderdoorgang open. Deze vindt u aan de Westerweg 354b – ingang via het bouwterrein aan de Vennewatersweg. De eerste zes weken is het informatiepunt wekelijks op woensdag geopend van 15.30 tot 17.00 uur. Vanaf mei is het informatiepunt maandelijks geopend op de tweede woensdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio