20.1 C
De Bilt

Stimuleringsfonds; jouw plan voor Alkmaar is geld waard

Alkmaar Het Stimuleringsfonds Alkmaar verstrekt subsidie voor innovatieve plannen, geeft feedback op projecten, begeleiding bij het maken van aanvragen en zorgt zo voor economische groei in Alkmaar. Aanvragen voor innovatieve projecten die verbinden kunnen vóór dinsdag 1 november 2022 worden ingediend. In de afgelopen periode zijn veel initiatieven ondersteund, denk aan de vergroening van de Prachtstraatjes en het mogelijk maken van mooie culturele initiatieven zoals Museumnacht en Kleurrijk De Rijp.

Farzad Ghaus, voorzitter beoordelingscommissie Stimuleringsfonds Alkmaar; “Met ideeën van ondernemende Alkmaarders krijgt Alkmaar de positieve impuls die ze verdient. We dagen ondernemers en bewoners nog een laatste keer uit om tot verbindende initiatieven te komen die een breed economisch effect hebben op de hele stad!”

Vergroening Prachtstraatjes

Geslaagde aanvragen verbinden meerdere partijen in de stad met elkaar en zorgen Alkmaar-breed voor positieve impact op de samenleving. Een project kan bijdragen in de categorie sport, cultuur of economie, of een combinatie daarvan. Een mooi voorbeeld is de samenwerking van de ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk met het project “Vergroening Prachtstraatjes”. Winkelen en genieten van het groen gaan samen in de binnenstad van Alkmaar. Alkmaars Bolwerk werkt al enige tijd samen met de Gemeente om de binnenstad te vergroenen om zo een bezoek aantrekkelijker te maken. Het Alkmaars Bolwerk is de vereniging die de belangen behartigt van winkeliers, (horeca)ondernemers en eigenaren van commercieel vastgoed in de binnenstad.

Alkmaars Bolwerk diende vorig najaar de aanvraag in. Van ‘place to buy’ naar ‘place to be’ noemen ze de verandering die dit project in gang moet zetten. Het vergroenen helpt bij het tegengaan van leegstand en het aantrekken van bezoekers. Samen met de ondernemers van deze straten, de gemeente en bewoners zijn ze in gesprek gegaan om ideeën en visies naast elkaar te leggen om te komen tot een gezamenlijk vergroeningsplan. Het Stimuleringsfonds heeft op deze aanvraag akkoord gegeven, waardoor er al een groot aantal winkelstraten beplant is in 2022.

Marie-José van den Kommer, lid van de beoordelingscommissie, vult aan; “Het is geweldig om de resultaten van een geslaagde aanvraag te zien. De vergroening van de Prachtstraatjes is een geweldig voorbeeld van hoe ver de positieve resultaten van een subsidieaanvraag reiken. Als fonds kijken we uit naar creatieve en innovatie aanvragen die de stad Alkmaar nog mooier maken.”

Dien uw project voor 1 november in

Ga voor het formulier of meer informatie naar: www.alkmaar.nl/stimuleringsfonds-alkmaar.

De beoordelingscommissie helpt initiatiefnemers graag op weg. Heeft u behoefte aan advies, ondersteuning, inspiratie of hulp bij uw aanvraag? Stuur dan een mail naar stimuleringsfonds@alkmaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio