21.9 C
De Bilt

Team Sportservice: train lichaam en geest met gratis training Cognitieve fitness

CallantsoogTeam Sportservice biedt de cursus Cognitieve fitness aan. Deze gratis cursus omvat vijftien lessen en start donderdag 2 februari in dorpshuis Kolfweid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen ertussen. Daarom biedt

De bewezen effectieve cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest. “We geven de lessen volgens drie elementen. We werken aan inspanning, uitdaging en ontspanning”, vertelt Jolanda Ides, buurtsportcoach bij Team Sportservice. “Inspannen doen we met spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Dat is onder andere heel goed voor je bloeddruk, gewicht en stemming.”

Uitdaging en ontspanning

Om je geheugen en concentratie te trainen geven de gediplomeerde buurtsportcoaches van Team Sportservice uitdagende oefeningen. Daarmee worden de hersenen geprikkeld en gestimuleerd. “Je kunt denken aan een spel waarbij je met je ene hand drie vingers opsteekt en tegelijkertijd met je andere maar eentje”, noemt Jolanda Ides als voorbeeld.

En natuurlijk moet er ontspanning zijn. Dat werkt stressverlagend en tegen de afbraak van hersenscellen. Dat gebeurt met ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen. Daarmee wordt de work-out elke les beëindigd.

Cognitieve fitness
Cognitieve fitness – Foto: Team Sportservice

Gratis deelname

Doel van de cursus is preventie. “Een aanpak in de strijd tegen dementie en psychische klachten. Cognitieve fitness richt zich op het behoud en de verbetering van je lichamelijk en geestelijke fitheid. Nu moet je niet denken dat deze training alleen voor ouderen is. Helemaal niet. Ook iemand die bijvoorbeeld hersenletsel heeft kan er baat bij hebben”, verzekert Jolanda Ides.

De gratis training duurt vijftien weken en is elke donderdag van 14.00 tot 15.30 uur in dorpshuis Kolfweid aan de Jewelweg 7. Na de les zorgt het eveneens gratis kopje koffie of thee voor een gezellige afsluiter. De cursus duurt van 2 februari tot en met 1 juni.

Meer cursussen van Team Sportservice volgen

Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl of 088-2037350. Wie niet in Callantsoog kan meedoen, maar wel interesse heeft in de cursus Cognitieve fitness in de eigen omgeving, kan ook contact opnemen. “Dan gaan we kijken of er een andere locatie is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio