22.5 C
De Bilt

Tentoonstelling ‘Open je ogen’ vanaf 11 juli in Heiloo

Heiloo – 30 indringende portretten en verhalen van mannen én mannen staan vanaf woensdag 11 juli bij winkelcentrum ’t Loo in Heiloo. Deze 30 krachtige mensen staan symbool voor het feit dat mensenhandel nog steeds onder onze ogen plaatsvindt. Met deze reizende tentoonstelling vragen de zeven burgemeesters van de regio Alkmaar de aandacht voor mensenhandel.

Mensenhandel

Burgemeester Hans Romeyn: ‘Het feit dat mensenhandel in Nederland nog steeds bestaat is vreselijk. Vaak wordt het onderschat. Als je de verhalen leest, besef je dat het gewoon onder onze ogen gebeurt. Door deze verhalen te delen willen we de ernst en diversiteit laten zien van mensenhandel. Maar we willen ook dat als het mensen overkomt, dat ze het durven te zeggen. Het gebeurt bij mannen, vrouwen en kinderen in alle lagen van onze bevolking. Kom daarom de verhalen lezen en laat je raken.’

Krachtige en moedige mensen

Met de grootste zorg en integriteit heeft CoMensha, hét landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, samen met stichting Open Mind 30 mensen bereid gevonden om hun verhaal te vertellen en hun ogen te laten spreken. Verhalen over ernstige vormen van geweld en bedreiging, over niet te stoppen wreedheden, verhalen over verkrachtingen met zwangerschap tot gevolg en over niet meer verder willen. Het zijn 30 krachtige en moedige mensen die over de drempel van angst en schaamte zijn gestapt om erkenning te krijgen. Erkenning als persoon en erkenning van de problematiek van mensenhandel.

Veiliheid

Veiligheid en privacy hebben voorop gestaan bij het maken van de portretten. Daarom zijn de foto’s dusdanig weergegeven dat ze niet direct herleidbaar zijn tot personen. Zo is in overleg met hen ook gekozen voor de doeken om hun hoofd, waarbij de ogen vrij zijn: open je ogen. Alle geportretteerden hebben vol overtuiging ingestemd met het openbaar maken van de foto’s. Om zo aandacht te vragen voor het probleem van mensenhandel.

 

Tot en met 5 augustus te zien

De portretten zijn gemaakt in opdracht van CoMensha door stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans. De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 5 augustus. Daarna reist de tentoonstelling door naar de gemeente Bergen.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio