17.2 C
De Bilt

Tijdelijk geen straatverlichting in deel stad Schagen

Schagen – De straatverlichting is uitgevallen in een deel van stad Schagen. Het betreft de wijk Hoep Zuid, de Dreef, de Boog, het Schip en omliggende straten. Herstel zal iets langer duren, meldt Liander. De inschatting is ongeveer een week á tien dagen.

Storing in straatverlichting

De oorzaak van de storing in de straatverlichting is niet precies bekend. Waarschijnlijk is een kabel geraakt tijdens glasvezelwerkzaamheden. Liander heeft echter de storing nog niet kunnen oplossen, omdat onduidelijk is waar de kabel geraakt is. Een meetwagen is nodig om de storingsoorzaak te vinden.

Rekening houden met duistere straten

Hierdoor is de genoemde omgeving in stad Schagen tijdelijk niet openbaar verlicht. Wethouder Hans Heddes (Openbaar Gebied) is niet blij met deze tegenslag: “Openbare wegen moeten veilig zijn. Daar hoort verlichting bij. Het is jammer dat het herstel in de wijk langer gaat duren. Ik hoop dat iedereen rekening houdt met het duister en extra voorzichtig wil zijn!”

Storing kan wel week tot 10 dagen duren

Liander meldt dat de storing waarschijnlijk tien dagen kan duren. Op dit moment onderzoekt Liander waar de storing zit. Als dat snel wordt gevonden, kan het herstel hopelijk ook sneller zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio