18 C
De Bilt

Transformatie Vroonermeerschool naar woon-, werk- logeerplek voor jongeren met zorgvraag

Voor de ontwikkeling van een Multifunctionele Accommodatie Vroonermeer (MFA) hebben wethouder vastgoed en grondzaken, Robert te Beest en Irma van Leeuwen, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Van Alckmaer, op woensdag 12 oktober een intentieovereenkomst ondertekend. De twee partijen werken samen met de Raphaëlstichting aan een plan waarbij het toekomstig gebruik gewijzigd wordt naar een woon- en logeerplek voor jongeren met een zorgvraag.

Vroonermeerschool

In het gebouw zijn nu nog de Vroonermeerschool, basisschool De Lispeltuut en kinderopvang SKOA Alkmaar gevestigd. Naar verwachting verhuizen deze in 2024 naar de nieuwe locatie. Wethouder vastgoed, Robert te Beest: “Als gemeentelijk vastgoed vrijkomt dan kan dit een nieuwe bestemming krijgen. Wij kijken daarbij goed naar de maatschappelijke behoefte en trekken daarbij graag samen op met onze maatschappelijke partners. Immers, zij hebben de kennis en kunde over hun doelgroep. Op deze manier is het vastgoed weer toekomstbestendig en kan het weer optimaal gebruikt worden.”

Toekomstig gebruik

De partijen werken samen aan een haalbaar plan om het gebouw aan de P.C. Boutensstraat 4 daarna te verkopen aan de woningcorporatie. Deze kan vervolgens met de verbouwing starten. Hierna kan de Raphaëlstichting het gebouw gaan gebruiken voor het bieden van woon-, werk- en logeermogelijkheden voor jongeren met zorgvraag. Bijvoorbeeld vanwege hun verstandelijke beperking en/of sociaal emotionele beperking. Daarnaast wordt er gekeken naar het creëren van mogelijkheden voor het bieden van beschermde werkplekken en een werkplaats met dagbesteding.

Informatiebijeenkomst 25 oktober

De Raphaëlstichting en Van Alckmaer organiseren gezamenlijk een informatiebijeenkomst voor omwonenden op dinsdag 25 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur in het gebouw aan de P.C. Boutensstraat 4. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het plan en is er vooral ruimte voor het stellen van vragen. Direct omwonenden ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst en/of kunnen zich aanmelden via vroonermeer@raphaelstichting.nl.

Van Alckmaer en Raphaëlstichting

Van Alckmaer is al 115 jaar stevig verankerd in Alkmaar. Zij realiseren en verhuren woningen aan mensen die afhankelijk zijn van het aanbod van sociale huurwoningen. Zij doen dit met een hart voor wonen en zetten zich in voor prettige wijken. Ook hebben zij een hart voor monumenten en zorgen ervoor dat panden in Alkmaar, met een historische waarde behouden blijven en waar mogelijk bewoond worden tegen een betaalbare huur. 

De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast kleinschalig actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken ca. 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. Zij werken vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat; samen met gezond, inclusief en duurzaam leven.

De ondertekening vond plaats op het schoolplein van de Vroonermeerschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio