10.2 C
De Bilt

Jochem van der Starre opent Graskaasmarkt

De heer Jochem van der starre, districtsvoorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Noord-Holland, luidt op vrijdag 27 mei precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Pieter Dijkman, de heer Van der Starre en zijn echtgenote, de heer Tuncay Özguner (CEO Zijerveld) en zijn echtgenote, Fred Raaijmakers (locatiemanager Lutjewinkel) en Joris Vogelpoel (CCO van Zijerveld).

Jochem van der Starre

De heer Jochem van der Starre is districtsvoorzitter van de honderden leden melkveehouders van zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Noord-Holland. Naast districtsvoorzitter is de heer Van der Starre zelf ook melkveehouder in Slootdorp en familie van (en zelfs vernoemd) naar de oprichter Jochem Blaauboer van de coöperatieve zuivelfabriek ‘Lutjewinkel’ in 1916. De Noord-Hollandse kazen uit Lutjewinkel worden tot op de dag van vandaag nog altijd tijdens het kaasmarktseizoen in Alkmaar ‘verhandeld’.

Graskaas

Op de kaasmarkt van 27 mei liggen Graskazen die gemaakt zijn van de allereerste 100% Noord-Hollandse weidemelk van dit weideseizoen. De weidemelk van de koeien van alle leden melkveehouders wordt dagelijks geleverd aan hun productielocatie van Noord-Hollandse kazen in Lutjewinkel. Daarnaast dragen ze met veel passie en betrokkenheid zorg voor het welzijn van hun koeien en het beheer van de weides in Noord-Holland.

De Alkmaarse Kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio