14.2 C
De Bilt

Veilig internetten in Alkmaar: doe mee met de Cybercrime Challenge

Alkmaar – Iedereen ontvangt wel eens rare mails. Een e-mail van de Belastingdienst bijvoorbeeld met de vraag om € 549,- te betalen via een vreemd linkje. Of een telefoontje van de bank: “Uw spaargeld loopt gevaar. Maak het snel over naar een andere rekening”.

Cybercrime komt ook in de gemeente helaas steeds vaker voor. Inwoners lopen zelfs meer kans om slachtoffer te worden van cybercrime dan van een woninginbraak. Op www.alkmaar.nl/veiligonline kunnen zij nu leren hoe ze zich beschermen tegen cybercrime.

Cybercrime Challenge Alkmaar

Cybercrime heeft vaak grotere gevolgen. Om haar inwoners te beschermen, daagt de gemeente iedereen uit voor de “Cybercrime Challenge”. Deze uitdaging bestaat uit zes video’s over verschillende vormen van cybercrime. Deze video’s laten zien wat de gevaren van cybercrime zijn en hoe u ze kunt herkennen. Vervolgens kunt u testen hoe beschermd u bent tegen online criminelen. Als u de Cybercrime Challenge behaald hebt, ontvangt u een persoonlijk certificaat en kunt u uw familie of vrienden uitdagen voor de challenge.

Campagne

Tussen 7-21 augustus 2023 organiseert de gemeente extra aandacht rondom het onderwerp digitale veiligheid. Voor meer informatie over het onderwerp kijk op www.alkmaar.nl/veiligonline De Cybercrime Challenge blijft ook na 21 augustus beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio