15.6 C
De Bilt

Veiliger en comfortabeler doorfietsen tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen

Dinsdagmiddag opende wethouder Hans Heddes het nieuwe fietspad Dergmeerweg-Noorderlicht. Er waren veel aanwezigen, wat maakte dat het een gezellige middag was.


De wethouder duurzaamheid, openbaar gebied en mobiliteit was de gelukkige om als eerste over het vernieuwde fietspad te fietsen. “Het fietst heerlijk! Ik ben trots dat we als gemeente werk maken van de doorfietsroute. We willen namelijk fietsen stimuleren, maar dan moet het wel veiliger en comfortabeler. Dit fietspad is dat nu. Verderop komt de fietsstraat over de Kalverdijk, dus er begint zich al een route te vormen. Als de provincie aan de slag gaat langs de N245, dan kun je straks zo doortrappen naar Schagen”, aldus wethouder Heddes

Doorfietsroute

Het fietspad is een onderdeel van de regionale doorfietsroute. De verbeteringen aan het fietspad nam de gemeente Schagen mee in het werk om vernieuwde aansluitingen te realiseren voor de nieuwbouwlocaties. Het fietspad is verbreed naar 4 meter, geasfalteerd en voorzien van de juiste markeringen. Samen met de al aanwezige verlichting is dit fietspad nu een volwaardig onderdeel van de fietsroute. Ook al zal er nog enige tijd gewerkt worden aan de aansluitingen van de nieuwbouw op de Dergmeerweg. Voor de verbeteringen heeft de gemeente Schagen een subsidie ontvangen van de provincie van circa 230.000 euro.

Meer informatie

Voor meer informatie over de doorfietsroute kunt u kijken op de pagina op Samen Schagen via: www.schagen.nl/doorfietsroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio