13.1 C
De Bilt

Vervangen speelplekken in gemeente Schagen

Schagen – Om het spelen voor kinderen veilig te houden, vervangt gemeente Schagen verschillende speelplekken. Mede door de hulp van de kinderen, ouders en de omgeving. Want zij weten het beste wat ze willen. Omwonenden in vier kernen krijgen binnenkort een brief hierover in huis.

Buiten spelen moet iedere dag kunnen

Kinderen moeten dagelijks buitenspelen. Dat is niet alleen goed voor hun lijf, maar ook voor hun hersenen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de nodige vitamine D binnen en er komen dan ook zogenaamde geluks-stofjes vrij in de hersenen.  Een ander belangrijk onderdeel is dat het buitenspelen natuurlijk veilig moet gebeuren. De gemeenteraad van gemeente Schagen hecht belang aan goede buitenspeelplekken.

Vervanging nodig

Verschillende speelplekken binnen de gemeente Schagen zijn aan vervanging toe. Daarom worden deze vernieuwd. Voor iedere speelplek heeft gemeente Schagen twee ontwerpen gemaakt. De keuze is nu aan de inwoners. “Omdat de kinderen en (groot)ouders, die van de speelplekken gebruik maken, zelf het beste weten hoe zo’n plek eruit moet zien, laten wij hen een keuze maken in de ontwerpen,” licht burgemeester Marjan van Kampen toe.

15 speelplekken

Dit jaar zijn 15 speelplekken in Schagen, Schagerbrug, Callantsoog en Sint Maarten aan de beurt. Volgend jaar worden andere locaties aangepakt. Bewoners die rondom de plekken wonen,  ontvangen een brief met een uitnodiging om te stemmen. Dat stemmen gaat via het participatieplatform samen.schagen.nl.

Burgemeester Van Kampen: “Wij hopen natuurlijk dat ouders en grootouders zoveel mogelijk met hun (klein)kinderen samen kijken welk ontwerp zij het mooiste vinden.” Uiteindelijk leveren alle reacties een winnend ontwerp op. Als de reacties er aanleiding toe geven, past de gemeente dat ontwerp nog aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio