17 C
De Bilt

Oproep Hollands Kroon: hang vlaggen recht op 4 en 5 mei

In Nederland herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In stilte en met vlaggen half stok. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië.

De Nederlandse vlag neemt daarbij een belangrijke plaats in. Op 4 mei hangt de vlag halfstok voor een waardige herdenking en op 5 mei wappert de vlag uitbundig om onze vrijheid te vieren.

Bij verschillende groepen in onze samenleving doet het juist deze dagen extra pijn om onze driekleur ondersteboven te zien hangen. Tegelijkertijd zien we de maatschappelijke onrust die op dit moment heerst rond stikstof en het klimaat. We hebben absoluut begrip voor het signaal dat uitgaat van de omgekeerde vlaggen.

Vlaggen uit respect en met respect voor elkaar

4 en 5 mei zijn bij uitstek dagen om samen te komen, samen te herdenken en te vieren en meningsverschillen eventjes te parkeren. We willen onze inwoners daarom vragen om op beide dagen de vlaggen die gehangen worden of nu al hangen, op de juiste manier te hijsen. Uit respect voor deze betekenisvolle dagen: om op 4 mei waardig de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te kunnen herdenken en op 5 mei onze vrijheid te vieren en te koesteren.  

Hollands Kroon sluit zich met deze oproep aan bij verschillende gemeenten die eerder hun inwoners al vroegen om op 4 en 5 mei de vlaggen recht te hangen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio