16.1 C
De Bilt

Met de Vroonermeer Noord is Alkmaar een woonwijk rijker

Afgelopen week is begonnen met het afbreken van de centrale bouwkeet in Vroonermeer Noord. 7 jaar lang werd vanuit deze keet de bouw van woningen en de aanleg van wegen, groen en water aangestuurd. Een belangrijke mijlpaal: ruim 50 hectare landbouwgrond is veranderd in een woonwijk aan een enorme waterplas van 13 hectare.

De Vroonerplas, met daarin diverse recreatieve- en natuureilanden, is gelegen in de gemeente Dijk en Waard. Op het grondgebied van de gemeente Alkmaar staan uiteindelijk 734 nieuwe woningen. Het zijn energiezuinige en duurzame woningen aangesloten op het warmtenet van de HVC. 35% van de woningen wordt verhuurd door woningbouwcorporaties Woonwaard en Kennemer Wonen.

Eind 2023 is wijk klaar

De meeste koopwoningen zijn gebouwd door projectontwikkelaars. De laatste daarvan worden eind februari 2023 opgeleverd. Op de laatste particuliere kavels wordt in 2023 nog druk gebouwd, maar tegen het eind van het jaar kunnen ook daar de bewoners hun nieuwe huis betrekken.

De gemeenten Dijk en Waard en Alkmaar ronden in 2023 de resterende werkzaamheden af, aan de bestrating, de inrichting van de recreatieve eilanden en de aanleg van bruggen. In 2024 gaat ook het integraal kindcentrum met basisschool en kinderopvang open.

Vroonermeer Noord

Waar in het verleden tuinders hard werkten op hun akkers hebben de afgelopen 7 jaar honderden mensen hard gewerkt om een prachtige woonwijk te bouwen. Dat is gelukt: de Vroonermeer Noord is een groene en duurzame wijk geworden met een goede mix van huur en koopwoningen. Ik feliciteer alle bewoners met hun nieuwe huis en woonplek.

Wethouder Gijsbert van Iterson Scholten (Alkmaar)

Met de ontwikkeling van Vroonermeer Noord is de gemeente Dijk en Waard een stuk natuur rijker. Een omgeving waar het fijn wonen is. Daarom werken wij samen met partijen aan de ontwikkeling van woningbouw langs de Gedempte Veert en het voormalig tuincentrum zodat er meer mensen kunnen wonen in deze landelijke omgeving.
Wethouder Ruiten (Dijk en Waard)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio