20 C
De Bilt

Wandel een Relaxed Rondje Om met Team Sportservice

Den Helder – Een relaxed rondje om. Dat is wat de deelnemers aan de gelijknamige nieuwe activiteit doen vanaf 1 november. Speciaal voor mensen die het leuk vinden om in groepsverband te wandelen. Ook wie afhankelijk is van een rolstoel, eventueel met begeleiding, een rollator of wandelstok kan mee met het Relaxed Rondje Om van Team Sportservice.

Relaxed rondje om

Buiten wandelen is goed voor iedereen. Ook voor oudere mensen is het belangrijk om in beweging te blijven. Niet alleen voor lijf en leden, ook het brein vaart er wel bij om van tijd tot de kuierlatten te nemen. Dat drukte neuropsycholoog Erik Scherder de gasten op de Doortrappen-beurs nog eens op het hart.

Stilzitten is achteruitgang

Hij sprak de aanwezigen op de fietsbeurs voor ouderen toe via een videoboodschap op groot scherm. “Je brein reageert echt op bewegen. Wandelen, fietsen, het maakt niet uit. Maar stilzitten is altijd achteruitgang van je hersenen. En dat is toch helemaal niet wat je wilt!” Hij brak bovendien een lans voor de driewielfiets als mensen het eng vinden om op twee wielen te blijven fietsen.

Ommetje-app van Erik Scherder

Scherder kennen we ook van het nationale succes de Ommetje-app, waarmee duizenden mensen werken aan hun conditie en mentale gesteldheid. Daar sluit deze nieuwe activiteit van Team Sportservice prima bij aan.

Eerste vier weken gratis

De looptraining start bij wijkcentrum De Boerderij in de Schooten. Elke week om 12.00 uur gaan de wandelaars op pad. Uiteraard na eerst een heerlijke kop koffie of thee gedronken te hebben. Vanaf 11.35 uur is de inloop. De eerste vier weken kunnen deelnemers gratis mee, daarna kunnen ze een strippenkaart kopen van 12 euro. Bij slecht weer zorgt de bewegingsagoog voor een activiteit binnen in De Boerderij.

Meer weten? Bel naar kantoor van Team Sportservice: 0223-684726. Of mail Marijke de Wijs: mdewijs@teamsportservice.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio