17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Wandelen en graven met Baduhenna tijdens de Nationale Archeologie Dagen

Een archeowandeling door Zuiderloo of graven op het Landgoed Willibrordus, het kan bij Archeologisch museum Baduhenna tijdens de Nationale Archeologie Dagen op 17, 18 en 19 juni . Je maakt kennis met de vroegere bewoners op de strandwal en met het werk van de archeoloog. De schatten van 100 jaar archeologie in Heiloo zijn te bewonderen in het museum.

Archeowandeling door de wijk Zuiderloo in Heiloo.

De wijk Zuiderloo is een bijzondere woonwijk die nog volop in ontwikkeling is. Er zijn woonbuurtjes die een link hebben met het leven op de strandwal in vroegere tijden. Archeologisch onderzoek bracht de sporen van bewoning in de bronstijd en de vroege Middeleeuwen weer bovengronds. Nieuwsgierig naar de vroegere bewoners en hun manier van leven? Meld je dan aan voor de archeowandeling.

Palencirkel
Palencirkel – Foto: © Archeologisch Museum Baduhenna/Kitty Hoogland

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het oude landschap met greppels, houtwallen, hagen, bosjes en duintjes; over waterputten, oude boerenerven, palencirkels en grafheuvels; over pollepels, sikkels en hamers. Na deze wandeling kijk je met andere ogen naar deze wijk.

Baduhenna

Archeologisch Museum Baduhenna organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo tijdens de Nationale Archeologie Dagen deze wandeling op vrijdag 17 juni om 13.30 uur en op zaterdag 18 juni om 11.00 uur. De wandeling duurt ruim anderhalf uur en start vanaf het Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg 464 Heiloo. Verzamelen bij de ingang van het Historisch Museum Heiloo. Aanmelden is gewenst via communicatie@baduhenna.nl. Kosten voor deelname zijn €5,- betalen via pin is mogelijk.

Flyer Archeologisch Museum Baduhenna
Beeld: © Archeologisch Museum Baduhenna

Archeologische opgraving voor de jeugd

De geschiedenis lezen in de grond, dat is wat een archeoloog doet. Graven om sporen in de grond te vinden en om zo verborgen schatten bovengronds te halen. Dan ontdek je dat voor ons mensen op hetzelfde stukje grond geleefd hebben. Je maakt kennis met het werk van de archeoloog door zelf in het opgravingsveld aan de slag te gaan; werken met de troffel, vondsten schoonmaken, uitzoeken wat het voorwerp is, een vondstkaartje invullen, alles wat erbij komt kijken om een gevonden schat te registreren en te bewaren. Doe mee en wordt archeoloog voor een dag.

Zaterdag 18 juni 14.00-16.00 uur op Landgoed Willibrordus ingang achterzijde terrein aan de Rosendaal Heiloo. Aanmelden is gewenst via communicatie@baduhenna.nl. Kosten voor deelname zijn €3,-  betalen via pin is mogelijk.

Tijdens deze dagen is het Archeologisch Museum Baduhenna extra geopend op vrijdag van 15.00-17.00 uur, zaterdag van 13.00-17.00 uur en zondag van 14.00-17.00 uur. Kom langs en bewonder unieke vondsten in de tijdelijke tentoonstelling “ 100 jaar archeologie in Heiloo”

Kijk voor info op de website www.baduhenna.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio