11.4 C
De Bilt

Tijdens Week tegen Eenzaamheid: Game, sjoel, wandel of bezoek de markt

Den Helder – Samen met een prikstok en vuilniszak op pad. Met elkaar zingen in School. Een rondje lopen over de Ontmoetingsmarkt. Of meedoen met een workshop djembé. Het kan allemaal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Deze duurt van 29 september tot en met 7 oktober en op meer locaties door de stad is van alles te doen.

Het openingswoordje is donderdag 29 september om 10.00 uur in Boerderij de Schooten. Een kwartier later kunnen de bezoekers een rondje lopen over de Ontmoetingsmarkt. Er zijn vier thematafels ingericht. Eentje waar Triade informatie geeft over de cursussen en waar je muziekinstrumenten kunt uitproberen.

Handen uit de mouwen

De tweede thematafel is van Kopgroep Bibliotheken. Bespreek de krant of zing mee met Evelien. Wie de derde thematafel bezoekt wordt gevraagd de handen uit de mouwen te steken. Tal van organisaties zoeken vrijwilligers. Denk aan het dierenasiel, De Helderse Vallei en Team Sportservice.

Gratis wandel- en fietsroutes

“Vrijwilligerswerk is een uitgelezen kans om in contact te komen met andere mensen. Een laagdrempelige manier om iemand te leren kennen en iets goeds te doen voor de maatschappij”, vertelt Marijke de Wijs van Team Sportservice. “Wij zoeken bijvoorbeeld mensen die ons willen helpen in de sport- en speluitleen. Daar komen particulieren en verenigingen langs om materiaal te lenen voor een sportdag of buurtbarbecue.” Op de thematafel actief in de natuur deelt Citymarketingkaarten van wandel- en fietsroutes in Den Helder uit.

Van gamen tot jeu de boules

Naast de uitgebreide Ontmoetingsmarkt is er nog veel meer dat op de agenda van Week tegen Eenzaamheid staat. Dat varieert van een rollatorwandeling, meedoen (of kijken) met jeu de boules of bij De Derde Helft tot gamen voor jongeren bij De Klimop. “We sluiten de week gezellig af in de Boerderij met iedereen die dat wil. Met djembé, een gezonde lunch, sjoelen, spelletjes en een workshop linedance. ”

Meer weten?

Het hele programma van de Week tegen Eenzaamheid is te vinden op de website van Team Sportservice. Week tegen Eenzaamheid – Team Sportservice Den Helder. Wie meer wil weten over de week, kan contact opnemen met Team Sportservice Den Helder via 0223–684726.

De Week tegen Eenzaamheid is een samenwerking met Humanitas en GGZ Noord-Holland Noord.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio