1.5 C
De Bilt

Wegwerkzaamheden Kanaalstraat en omgeving van start na onthulling bouwbord

Donderdag 21 september om 10.00 uur onthulde wethouder Hans Heddes een bouwbord in de Kanaalstraat. “De aanloop was lang, maar we gaan nu echt starten met het opknappen van de Kanaalstraat en omgeving in Schagen. Met behulp van de financiële dekking vanuit het eerder vastgestelde raadsbesluit kunnen we beginnen met de uitvoering. Dat is heel goed nieuws. Na de werkzaamheden kunnen de inwoners en weggebruikers straks weer goed en veilig gebruik maken van de omgeving”, zegt wethouder Hans Heddes.

Locaties en planning van werkzaamheden Kanaalstraat

In opdracht van gemeente Schagen voert de Haarsma Groep in de komende maanden werkzaamheden uit op de volgende locaties: Rensgars, Kanaalstraat, Marktstraat, Handelsstraat, Zuider Vijverlaan, Lage Noord en de Parallelweg. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het rioolstelsel, het aanbrengen van bestrating en het aanbrengen van beplanting. De uitvoering gebeurd in verschillende fases. Het project start half september 2023 en duurt tot en met april 2024.

Inwoners geïnformeerd tijdens inloopbijeenkomst

De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart en omgeving is geïnformeerd. Op dinsdag 12 september was er een inloopbijeenkomst in Loet 10. Tijdens deze bijeenkomst maakten de bewoners kennis met de Haarsma Groep. Ook kregen inwoners extra informatie over de werkwijze en planning en was er ruimte voor vragen.

Meer informatie over het project

Voor de start van iedere fase ontvangen de direct aanwonenden aanvullende informatie. Dit gebeurt per brief en indien gewenst met een persoonlijke afspraak. Meer informatie over het project staat op het participatieplatform van de gemeente: https://samen.schagen.nl/nl-NL/projects/kanaalstraat-eo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio