10.8 C
De Bilt

Gemeente laat werkzaamheden uitvoeren in Waldervaart

Van 11 tot en met 15 juli voert het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in samenwerking met de gemeente werkzaamheden uit in Waldervaart. Vlakbij de uitlaat aan de Scholeksterlaan wordt gebaggerd. Aan de Menisweg (fietsstraat) wordt onder de brug een nieuwe inlaat gemaakt. Rondom deze inlaat wordt ook gebaggerd.

Zorgen voor goede waterdoorstroming

Een inlaat is de ingang van een buis die onder de weg doorloopt. Door het baggeren rondom de in- en uitgang van de buis kan het gezonde water goed doorstromen, wat voor meer zuurstof in het water zorgt. Een inlaat laat water in vanuit een sloot met een ander waterpeil en een uitlaat laat water door naar een sloot met een ander waterpeil.

Herhaling vissterfte voorkomen

Vanwege de vissterfte vorig jaar is er een plan gemaakt om een herhaling van de situatie te voorkomen. “We zijn blij dat we in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een goed plan hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat het water en de dieren in het water gezond blijven. Een situatie zoals die zich vorig jaar voordeed willen we absoluut voorkomen”, zegt wethouder Hans Heddes.

Omleiding wegens werkzaamheden

Fietsers worden van 11 tot 15 juli omgeleid vanaf de Menisweg vanwege de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio