16.6 C
De Bilt

Werkzaamheden Stroet gaan volgende week van start

De komende jaren staan er verschillende werkzaamheden op de planning in Stroet. “Om de uitvoering goed te laten verlopen hebben we veel voorbereidend werk gedaan. PWN startte in januari al met het vervangen van hun waterleiding, daarna is ook Liander gestart met haar werk. Volgende week gaat de aannemer beginnen”, aldus wethouder Heddes.

Planning van werkzaamheden

Vanaf maandag 11 maart start aannemer KWS met zijn aangenomen werk in Stroet. Eerst wordt het kruispunt Groenhartweg/Raadhuisstraat aangepakt, waarbij ook de PWN een gedeelte van zijn watertransportleiding onder het kruispunt vervangt.

De aannemer start hierbij zijn werkzaamheden integraal voor riolering om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Zo kunnen zij in de zomer het nieuw aan te leggen riool aansluiten. Het kruispunt is vanaf 11 maart circa zes weken voor het doorgaande verkeer afgesloten. Er geldt tijdens deze afsluiting een omleidingsroute.

Juni/juli 2024 start aanleg riool en vervangen verharding door gemeente Schagen

Afhankelijk van de voortgang van PWN, Liander en Delta, start aannemer KWS in opdracht van gemeente Schagen met zijn werkzaamheden aan het riool en de verharding. KWS pakt deze werkzaamheden vanaf het nieuw ingerichte kruispunt (Groenhartweg/Raadhuisstraat) op. Zij voeren dit aaneengesloten uit in ‘korte’ wegvakken richting de Rijperweg.

KWS informeert bewoners en weggebruikers hierover voor de aanvang van het werk. Zij organiseren informatiemomenten over de planning en fasering van het project. Naar verwachting duurt dit werk tot eind 2025. Bij de aanleg van het riool is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Meer informatie over het project

Aannemer KWS stelt eind maart voor dit werk een project-app in werking. Hierin informeren zij onder andere over de planning, afspraken, verwachte hinder en de actuele bereikbaarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio