16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Westerhoeve en gemeente Heiloo tekenen intentieovereenkomst voor woningbouw

Heiloo De eigenaar, de heer Theo Kaandorp, van Caravan- en Bungalowpark Westerhoeve en wethouder Ronald Vennik hebben op 10 november een intentieovereenkomst getekend voor een woningbouwontwikkeling op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo.

Woningbouwlocatie

`Westerhoeve’ is een van de woningbouwlocaties in Heiloo. Sinds 2021 is namens de eigenaar door Corporatiekracht aan het herontwikkelingsplan gewerkt. Het gaat om 16 appartementen in de sociale categorie; 34 koopwoningen (rijwoningen) met koopstartregeling en 4 koopwoningen (hoekwoningen) in de vrije sector. Het plan Westerhoeve richt zich met deze woningen onder andere op starters en omvat 89% betaalbare woningen. Het plan voldoet aan het collegeprogramma dat uit gaat van 30% sociaal. Met deze opzet voorziet de programmering van dit plan in de huidige behoefte. Er is in Heiloo een grote behoefte aan betaalbare woningen. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor de woningen op de plek waar tot op heden nog in kleinschalige vorm vakantie wordt gevierd.

Planning

Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2023 de voorbereidingen voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan starten. Als voorbereiding hierop was er donderdag 3 november een tweede participatiemoment met omwonenden om te tonen wat met eerdere input en reacties is gedaan. De planologische procedure voor het bestemmingsplan start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 met de ter inzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan herontwikkeling locatie Westerhoeve.

uc?id=1lV0lgrsMLYpkKrRFph9r0PKGXUjBt0PS
ondertekening Westerhoeve. Foto: gemeente Heiloo

Voor het naastgelegen terrein van Duinzicht is onlangs een ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. Daar waar mogelijk zal bij de herinrichting en ontsluiting van het plangebied worden samengewerkt.

Informatie

Wie digitaal op de hoogte gehouden wil worden van de voortgang van het project kan hiervoor een e-mail sturen naar hans@corporatiekracht.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio