17.4 C
De Bilt

Winkelstraat Laat-west heropend in Alkmaar

zaterdag 1 juli de vernieuwde Laat-west door Björn Mulder, voorzitter van Ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk, samen met wethouder Christiaan Peetoom geopend. Met één druk op de knop zetten zij de nieuwe straatfonteinen aan en knalde een bladfontein feestelijk groen in de vernieuwde Laat. Bosnimfen zongen aanwezigen en passanten in de feestelijk versierde groene winkelstraat daarbij toe met het lied ‘Laat je fiets staan’. Zo vestigden zij de aandacht op het feit dat de Laat, tussen 11 uur en 17 uur nu een voetgangersgebied is.  

Gemeente Alkmaar, Stadswerk072 en Alkmaars Bolwerk verzorgden samen met de ondernemers van de Laat een uitnodigend straatprogramma, zodat iedereen de nieuwe Laat kon ontdekken. Veel nieuwsgierige mensen kwamen een kijkje nemen en namen deel aan de activiteiten voor jong en oud. Zo was er een loterij, een straatsafari en een photobooth. Ook werden kinderen geschminkt en traden verschillende muzikale talenten op.

Toekomstbestendige binnenstad met de Laat-west

Gemeente Alkmaar wil de binnenstad van Alkmaar aantrekkelijker maken om te wonen, werken, winkelen en te verblijven. Een belangrijk deel van het winkelgebied is de Laat-west. Voor de herinrichting bestond deze straat vooral nog uit verharding en was er weinig groen. Daardoor werd het er ’s zomers erg warm en ontstond er bij zware buien wateroverlast. Met de herinrichting van de Laat is de leefomgeving verbeterd en toekomstbestendig en aantrekkelijk ingericht voor bewoners, ondernemers en publiek.

Christiaan Peetoom, wethouder Economie: “De Laat-west is een prachtige winkelstraat geworden met veel groen en mogelijkheden om te verblijven. Daarbij is de Laat ook klaar gemaakt voor de toekomst. Door de herinrichting is deze straat nu goed bestand tegen de warmte en grote regenbuien. Anticiperen op de toekomst en een bijdrage leveren aan een gezellig en aantrekkelijk winkelgebied. Dat past bij de gemeente die we willen zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio