13.8 C
De Bilt

Witte rook uit de RK Kerk in Egmond-Binnen

Bergen – Witte rook voor het bestemmingsplan voor de RK Kerk in Egmond-Binnen. Vanaf vrijdag ligt het plan dat de bouw van betaalbare 56 huurwoningen behelst, voor een ieder ter inzage. Na dat projectontwikkelaar SKA in 2021 de kerk kocht is met inwoners gewerkt aan een plan dat op draagvlak in de omgeving kan rekenen.

Witte rook

Wethouder Klaas Valkering is blij met het nieuwe plan voor de kerk. “Dat er nu witte rook is voor de bouwplannen is voor Egmond-Binnen belangrijk nieuws. De 22 sociale huurwoningen en 34 midden huurwoningen helpen om de leefbaarheid in de kern te vergroten. Daarbij zetten we in op de doorstroom van voornamelijk oudere inwoners uit het dorp naar deze locatie zodat er eengezinswoningen vrijkomen voor starters.”

Met het nieuwe plan wordt ook het Kerkplein opnieuw ingericht. De bestaande muziektent en de jeu-de-boulesbaan worden verplaatst naar Dorpshuis De Schulp.

Aanpassingen

Het plan voor de kerk is naar aanleiding van de inspraak aangepast. “Over woningbouw in deze kerk wordt al lang gesproken, maar er waren zorgen over de extra parkeervraag die bij de nieuwe woningen vandaan komt. Daarom is het aantal parkeerplekken fors verhoogd. Ook wordt het plan voor auto’s niet langer ontsloten via de Westerkroft maar door een nieuwe ingang onder het gebouw door vanaf het Kerkplein.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio