10 C
De Bilt

Zorgen over het gewicht van het jonge kind?

Den Helder –  Kom jij in jouw omgeving jonge kinderen tegen met (ernstig) overgewicht, of is jouw kind iets steviger en kan niet altijd meekomen met leeftijdgenootjes? De aanpak ‘Kind naar gezonder gewicht‘ is een werkwijze waarbij kind en gezin door de centrale zorgverlener worden ondersteund naar een betere kwaliteit van leven. Want voor een duurzame verandering in hoeveel je kind weegt is vaak meer nodig dan alleen ondersteuning die gericht is op voeding, beweging en slaap.  

Aanpak Kind naar gezonder gewicht 

Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar, met obesitas, werken we aan een gezondere leefomgeving voor het kind en het gezin. Het gezin krijgt één aanspreekpunt: centrale zorgverlener Henriette de Ruiter. Zij is jeugdverpleegkundige van de GGD. Zij begeleidt, motiveert, coördineert en verwijst zo nodig door naar andere ondersteuning.

Aanmelden en meedoen

Ken jij een gezin dat baat heeft bij deze aanpak? Of wil jij met jouw kind en gezin aan de slag met een gezondere leefstijl? Met Henriette kijk je naar de situatie zoals die is, naar de oorzaak van het extra gewicht en bespreekt wat je eraan kan doen om dit samen te veranderen. Met als resultaat: een gezondere leefstijl en een beter gewicht.  

Aanmelden kan via Henriette de Ruiter: centralezorgverlenerdenhelder@ggdhn.nl of mail Lydia van Noord voor meer informatie over de aanpak via lvannoord@teamsportservice.nl of telefonisch op 088 203 7350. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio