15.8 C
De Bilt

Beleef ’t met Boergondisch Bernheze!

Bernheze – Brabant is in 2018 benoemd tot Europese regio van de gastronomie. De gemeente Bernheze wil hier graag Boergondisch op inspelen door mensen uit de voedselketen, van boer tot groothandel en van chef-kok tot consument, jong en oud, meer bekendheid te geven aan het grote publiek. Maar ook om hen onderling te verbinden.

Campagne

Daarom wordt vanaf juli iedere maand een thema gekozen dat centraal staat in deze nog zes maanden durende campagne. Het streven is ondernemers uit de food-sector letterlijk bijeen te brengen. In het kader van het Themajaar ‘We Are Food/ Brabant Celebrates Food’ is in Bernheze de campagne ‘Boergondisch Bernheze’ opgestart.

Boergondisch?

Geen schrijffoutje maar juist met aandacht voor de boer, de teler, de ondernemer. Doel is om meer aandacht te geven aan- en te vragen voor lokale producten, food gerelateerde evenementen en andere activiteiten. Een smaakvolle samenwerking met de gemeente Bernheze, TRV-Bernheze en Oerlekker Maashorst. De Kick Off van deze campagne vond plaats in Groentepluktuin De Meulenhof in Heeswijk-Dinther. Burgemeester van Bernheze, Marieke Moorman gaf het startsein.

Streekpakket Boergondisch Bernheze resize
Streekpakket Boergondisch Bernheze – Foto: gemeente Bernheze

Maandelijks nieuw thema

Boergondisch Bernheze kiest maandelijks een thema dat centraal staat. Het zijn altijd thema’s die gerelateerd zijn aan de gemeente Bernheze en haar (voedsel)producten. De gehele keten komt hierbij in beeld. Een maaltijd start immers bij de boer en eindigt – in de meeste gevallen – inwendig bij de consument, maar daartussen zitten vaak nog vele stappen.

Voedsel voorop

Boergondisch Bernheze maakt deze stappen inzichtelijk en vraagt op deze manier meer aandacht voor alle belanghebbende die hierin een rol spelen. We gaan in gesprek met ondernemers en belichten diens werkzaamheden en producten. De verschillende voedsel-gerelateerde evenementen die de gemeente Bernheze rijk is krijgen exposure op verschillende kanalen. Denk hierbij aan sociale media, mailings en regionale kranten. Een overzicht van de streekproducten vind je ook op de website www.bezoekbernheze.nl

Partners gezocht

We zijn op zoek naar partners die samen met ons lokale producten omarmen en deze meer onder de aandacht willen brengen. Iedereen die hier in geïnteresseerd is, verzoeken we om een mail te sturen naar wearefood@bernheze.org of telefonisch contact op te nemen via 0615082914. Meer informatie over Boergondisch Bernheze en de verkrijgbaarheid van streekproducten is te vinden op www.bezoekbernheze.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio