7.2 C
De Bilt

Bernheze krijgt € 1,2 miljoen subsidie voor woningbouw Nistelrode

Gemeente Bernheze heeft een subsidie binnengehaald voor de ontwikkelen en bouwen van nieuwbouwproject Weijen West in Nistelrode. Het gaat om 1,2 miljoen euro en deze subsidie is toegekend door het Ministerie van Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening. Bernheze is de enige gemeente in Noord-Brabant die binnen deze 4e tranche van de Woningbouw Impuls Regeling (WBI) subsidie heeft gekregen.

Woningbouwopgave Bernheze

De subsidieregeling is bedoeld is om de woningbouwopgave in Nederland een impuls te geven. De komende jaren wil Nederland veel woningen gaan bouwen. Zo wil Bernheze de komende jaren zo’n 1.800 woningen bouwen. Waarvan 1.200 woningen in de periode 2022 tot en met 2026. Wethouder Rien Wijdeven: “De vraag naar woningen is groot. Iedereen kent wel een familielid of vriend die op zoek is naar een woning. Op deze manier hebben we de financiële middelen om grote stappen te maken.”

Weijen West Nistelrode

De gemeente gaat de komende periode gebruiken om de plannen verder uit te werken en om de communicatie met de omwonenden en belanghebbenden vorm te geven. De verwachting is dat er ruim 200 woningen worden gebouwd in verschillende bouwfases.

Wanneer gaat het in?

Binnen 3 jaar moeten de eerste woningen gebouwd worden. Het project wil Bernheze in fases ontwikkelen. Het project levert een bijdrage aan de ambities van de huidige Woonvisie. Wethouder Edwin Daandels: ‘We willen voor de komende jaren veel woningen gaan bouwen. Daarbij is er extra aandacht voor de doelgroepen van starters en senioren, zowel in de koop- als huursector. Hiermee kunnen we aan de slag voor Nistelrode”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio