2.6 C
De Bilt

Boomfeestdag 2018 op unieke wijze gevierd in Oss

Oss – Dinsdag 13 maart is het zover: Boomfeestdag Oss 2018. Voor het 17e jaar wordt de boomfeestdag in Oss gevierd op een manier die uniek is voor Nederland.
In plaats van bomen planten, duiken zo’n 600 leerlingen van groep 8 het bos in om daar allerlei opdrachten uit te voeren, zoals hutten bouwen, insectenhotels bouwen en Oss got Talent. De groepen 8 van basisscholen in Oss strijden met elkaar om de felbegeerde boomfeestdagoorkonde en bijbehorende prijs voor de hele klas. Dit doen ze bij het Ganzenven in Herperduin. Wethouder Johan van der Schoot en wethouder Kees van Geffen brengen om 12.30u een bezoek aan de leerlingen om hen aan te moedigen.

 

Unieke in Nederland

De boomfeestdag in Oss is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar honderden leerlingen van groep 8 aan meedoen. Daarom is er voor gekozen om er een hele dag voor uit te trekken. Oss viert de boomfeestdag voor de 17e keer en is met haar eigen invulling van deze dag uniek in Nederland. Waar de boomfeestdag voorheen alleen het planten van een nieuwe boom was, is deze dag in Oss uitgegroeid tot een complete bomendag waar spelenderwijs leren over het belang en de waarde van bomen en vooral plezier hebben in de natuur voorop staat.

 

Oss got talent!

Dit jaar doen er 27 groepen 8 mee aan de boomfeestdag. Door allerlei opdrachten uit te voeren kunnen leerlingen punten verdienen. Vol overgave laten de kinderen voor een jury hun talent zien bij het onderdeel Oss got talent, testen ze hun bomenkennis tijdens De Grote Boomfeestdag Quiz, griezelen ze bij het speuren naar kriebelbeestjes en zagen en boren ze een insectenhotel. De meeste punten zijn te behalen tijdens het hutten bouwen.

 

Dankzij bosomvorming

Deze activiteit is mogelijk dankzij de bosomvorming die plaatsvindt in Herperduin. De losliggende takken, stammen en schors gebruiken de kinderen om mooie hutten te bouwen, gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Na afloop van de boomfeestdag kunnen deze weer als schuilhutten dienen voor veel dieren in het bos.

 

Om deze dag tot een succes te maken, helpen ruim 50 vrijwilligers van IVN afdeling Oss, de gemeente Oss en NME-Centrum en kinderboerderij ‘De Elzenhoek’ mee. De boomfeestdag begint om 08.45 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio