12.6 C
De Bilt

EMM speelt boerentheaterspektakel ‘Hanna van Hendrikke’ in Scheurheuvel Lithoijen

EMM Theater staat vanaf 16 september weer op de bühne met hun prachtige nieuwe voorstelling ‘Hanna van Hendrikke’. De voorstelling die eerder triomfen heeft gevierd op het vliegveld van Twente wordt nu voor het eerst op een andere locatie uitgevoerd: de Scheurheuvel in Lithoijen. EMM Theater neemt je met Hanna van Hendrikke mee naar het leven op een boerderij van 1951 tot 1971 en laat je saamhorigheid, verdriet en geluk ervaren. Dit alles op een bijzondere en monumentale locatie met livemuziek. De kaartverkoop gaat 29 april aanstaande van start.

Eendracht Maakt Macht (EMM)

De letters van theatergezelschap EMM staan voor Eendracht Maakt Macht. En deze naam doet de theatergroep eer aan, zo vertelt regisseur Wim Wijnakker. “De saamhorigheid die ik er als regisseur aantref, is erg plezierig.” De ‘E’ in EMM staat voor Eendracht, wat -al dan niet toevallig- ook terug te voeren is naar het theaterspektakel. Wim: “Welbeschouwd is Eendracht ook de thematiek van het stuk dat EMM aanstaande september voor u opvoert.”

Wim vertaalde het oorspronkelijke Twentse stuk voor EMM naar Algemeen Beschaafd Brabants (verstaanbaar voor iedereen) en wil het trouwe publiek van de theatergroep dit jaar verrassen met een ontroerende voorstelling. “Hanna van Hendrikke is een prachtige voorstelling met gevarieerde muziek op een prachtige locatie in Lithoijen”.

Ook veel te lachen

En, zo sluit zij af: “Er valt natuurlijk ook meer dan genoeg te lachen.” Hartverwarmend om te zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Hanna van Hendrikke: trouwen en rouwen ‘Hanna van Hendrikke’ vertelt over de verstandhoudingen in een kleine buurtschap. In 1951 huwt boerin Hanna haar geliefde Hendrik met wie ze twee kinderen krijgt. Samen met haar oude vader Lambert, haar vriendinnen en de boeren in hun nabije omgeving leven ze sober een mooi landleven.

Ruilverkaveling

Het overlijden van haar man in 1964 en daarna de ruilverkaveling en moderniseringen van de zeventiger jaren, brengen Hanna in benauwde onzekerheid. Zal het haar én de boeren lukken met de tijd mee te gaan? Van dichtbij voelen we mee met de worstelingen van de naoorlogse boeren.

Kaartverkoop Hanna van Hendrikke op 16, 17, 23 of 24 september beleven in de monumentale Scheurheuvel in Lithoijen? Kaarten zijn vanaf zaterdag 29 april beschikbaar via www.emmtheater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio