21 C
De Bilt

Geld voor het Urban Ox Park ingezameld door leerlingen van Het Hooghuis De Singel

Op woensdag 3 juli werd op Het Hooghuis De Singel het ingezamelde bedrag bekendgemaakt voor het goede doel van dit schooljaar: het Urban Ox Park. De school haalde maar liefst € 1807,50 op voor het nieuwe groene stadspark in Oss. Jara van der Steen en Leon Thé van Stichting Urban Ox Park waren aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen.

Urban Ox Park

Aan het begin van het schooljaar kiezen de leerlingen en de leerlingenraad van De Singel een goed doel, waar ze zich een jaar lang voor inzetten. Dit jaar is het Urban Ox Park geworden, een groen stadspark om een brug te slaan tussen álle mensen. Jara van der Steen, voorzitter van Stichting Urban Ox, geeft aan: “Deze leerlingen vormen een van belangrijkste doelgroepen voor het Urban Ox Park. Zij zijn de sporters, de toeschouwers en nemen hun achterban mee. Mooi om te zien hoe zij dit initiatief al omarmen.”

Thermometer

Op een thermometer in de aula van De Singel werd zichtbaar hoe de opbrengsten voor het Urban Ox Park opliepen. Lynn van Rodijnen, docent van De Singel, vertelt: “Alle opbrengsten van de schoolkantine gingen dit jaar naar het Urban Ox Park. Daarnaast was er nog de Singelmarkt en er zijn veel andere extra’s gedaan om geld in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan het opsparen van statiegeld.”

In totaal heeft De Singel dit schooljaar € 1807,50 opgehaald voor het Urban Ox Park. De overhandiging van de cheque in de aula van de school was een bijzonder moment. Jara van der Steen is trots op wat de leerlingen voor elkaar hebben gekregen. Van der Steen: “De leerlingen hebben een mooi bedrag opgehaald voor het Urban Ox Park. Het geld vanuit dit fantastische initiatief stoppen we linea recta in het park.

Diana van Lieshout (docent De Singel), Leon Thé (penningmeester Stichting Urban Ox Park), Jara van der Steen (voorzitter Stichting Urban Ox Park) en Cindy Josemanders (docent De Singel)
Diana van Lieshout (docent De Singel), Leon Thé (penningmeester Stichting Urban Ox Park), Jara van der Steen (voorzitter Stichting Urban Ox Park) en Cindy Josemanders (docent De Singel) – Foto: Het Hooghuis

Het gaat naar de hardware voor de drie onderdelen calisthenics, skate en pumptrack en naar workshops die we willen organiseren. De verbindende factor is voor ons, als kartrekkers van het park, een van de hoofddoelen. De inspanningen die de leerlingen helemaal uit zichzelf in dit initiatief stoppen om hun steentje bij te dragen, laten ons zien dat we op de goede weg zitten. Het Urban Ox Park is voor iedereen!”

Urban Ox daagt je uit!

Penningmeester van het Urban Ox Park Leon Thé nodigt alle leerlingen van Het Hooghuis uit naar het Urban Ox Park te komen zodra deze in gebruik is: “We willen alle leerlingen van Het Hooghuis uitdagen. Kom je kijken hoe vaak je jezelf aan een stang kan optrekken? Durf jij jezelf in de skatebowl te werpen? Of zet jij het nieuwe record op de pumptrack? Via Instagram of TikTok (@urbanoxpark) zijn de vorderingen van de aanleg van het park op de voet te volgen,” voegt de diehard skater er met een dikke knipoog aan toe. Het Urban Ox Park is naar verwachting in de herfst klaar voor gebruik.

Praktijkonderwijs

De Singel is een school voor praktijkonderwijs. Dit wil zeggen dat leerlingen vooral leren door iets te maken of te doen. Zodoende stond tijdens de Singelmarkt op 6 juni de verkoop van eigen werk centraal. De leerlingen die het praktijkvak hout volgen maakten zelf vogelhuisjes en de leerlingen met het praktijkvak groen verzorgden fleurige bloemstukjes. De bezoekers werden door leerlingen van de facilitaire richting, culinair in de watten gelegd.

Door van begin tot eind betrokken te zijn bij de Singelmarkt, ervaarden de leerlingen hoe de organisatie van een evenement in zijn werk gaat, terwijl ze zich tegelijk inzetten voor het goede doel. Na twee vruchtbare jaren gaat de Singelmarkt opnieuw de boeken in als een groot succes.Komend schooljaar kiezen de leerlingen van De Singel weer een nieuw regionaal doel uit waarvoor ze zich gaan inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio