27.9 C
De Bilt

Groothandel Oriental Merchant naar Vorstengrafdonk

Oss – Het groothandelsbedrijf Oriental Merchant verhuist van Zaltbommel naar Oss. Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk koopt Oriental Merchant een kavel van 4,9 ha aankopen voor de vestiging van haar kantoor en overslaghal. Het bedrijf en de gemeente Oss hebben de besprekingen en vergunningverlening bijna afgerond. De verwachting is dat de overdracht van de grond binnen enkele maanden plaatsvindt. Dan volgt aanbesteding van de bouw.

Wethouder Frank den Brok van Economische zaken: ‘Oriental Merchant is mooi bedrijf, actief  in een economische speerpuntsector van de gemeente. Ze tonen zich nu al betrokken bij het ‘We are food’ programmajaar. Opnieuw is duidelijk dat Vorstengrafdonk een bijzonder goede locatie is. Ik ben zeer verheugd over de komst van dit foodhandelsbedrijf naar Oss en de regio.

 

Aziatische voedingsmiddelen

Oriental Merchant heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong; een deel van de aandelen van de Nederlandse vestiging is in handen van de Nederlandse directie.  Oriental Merchant is gespecialiseerd in het invoeren van Aziatische voedingsmiddelen zoals rijst en noodle producten, soya’s, kruiden en sauzen. Levering vindt plaats aan onder meer horeca toeleveranciers, speciaalzaken en supermarkten.

 

Directeur Jacques Vaessen: ‘Van oorsprong zaten wij onder de naam Kai Tak in Kruisstraat bij Rosmalen. Nu maken we een tweede grote huisvestingsstap. In Zaltbommel zitten we te klein en hebben we verschillende ruimten bij moeten huren. Dat is onpraktisch. We kunnen nu drie keer zo groot worden en die ruimte hebben we echt nodig. Op Vorstengrafdonk gaan we een hal realiseren van 27.500 vierkante meter plus zo’n 2.000 meter kantoor. Vorstengrafdonk is een hoogwaardig terrein, dat aansluit bij onze gewenste hoge kwalitatieve uitstraling, passend bij een foodbedrijf. Bovendien is de ligging aan het kruispunt van de snelwegen A50 en A59 voor ons ideaal.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio