11.9 C
De Bilt

Herpen krijgt eerste glasvezelcentrale buitengebied Oss

Oss – Op woensdag 9 december is in Herpen de eerste glasvezelcentrale in het buitengebied bij Herpen geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in het eerste deel van het buitengebied van de gemeente Oss. Binnen circa zes maanden is het buitengebied rondom Herpen, van circa 1800 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Buitengebied Herpen

Herpen is het eerste buitengebied in de gemeente Oss waar een PoP wordt geplaatst, maar daarna zullen ook de andere buitengebieden, van Het Wild tot aan de Keent volgen. “We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van snel internet, juist ook de buitengebieden. Daarom leggen wij als een van de weinige partijen ook de glasvezelkabel in de minder bevolkte gebieden. Vanuit de buitengebieden in Oss hoorden wij veel geluiden over traag of zelfs niet werkend internet. Daarom zijn we blij dat wij hier in Herpen weer een stapje dichterbij glasvezel zijn!” aldus Gerard Overmars van E-Fiber.

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in gemeente Oss. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Herpen. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/oss.

Kosteloze aansluiting in huis

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Spitters in opdracht van E-Fiber. Zolang Spitters bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/oss is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt, is de gehele gemeente Oss eind 2022 op het nieuwe netwerk aangesloten.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio