11.9 C
De Bilt

Het Hooghuis Heesch meets Slovenië

Afgelopen week stond in het teken van internationaal ontmoeten. Leerlingen uit klas 3 van Het Hooghuis Heesch zijn de hele week op stap geweest met een groep leeftijdsgenoten uit Slovenië. In maart 2023 zullen de leerlingen van Heesch te gast zijn in Slovenië. Ze zullen daar kennismaken met de cultuur, de natuur en het onderwijs. Ze gaan ervaren hoe het is om in Slovenië te wonen en op school te zitten.

Elkaar ontmoeten en leren kennen

De uitwisseling draaide vooral om elkaar ontmoeten en leren kennen, en om meer te weten te komen over elkaars gewoontes en elkaars land. Enkele weken voor de uitwisseling hebben de leerlingen al digitaal met elkaar kennisgemaakt. Dat maakte het minder spannend om in een gastgezin te verblijven. Alle Sloveense leerlingen werden namelijk gekoppeld aan een leerling van Het Hooghuis Heesch en ze logeerden tijdens de uitwisseling bij deze leerling thuis.

Gevarieerd programma van Het Hooghuis Heesch

Twee docenten van Het Hooghuis Heesch hebben een gevarieerd programma voor de leerlingen samengesteld. Er waren allerlei activiteiten, zoals een tour door de school, een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een dagje naar de Efteling, kennismaken met de hoofdstad Amsterdam, gezellig samenwerken tijdens een Temple Challenge, chocoladebollen maken én proeven in Den Bosch en gezamenlijk ontbijten op school met alle leerlingen, ouders en begeleidende docenten.

Mooie herinneringen maken

We kijken terug op een zeer geslaagde, leerzame en waardevolle week, waar twee nationaliteiten elkaar ontmoetten en mooie herinneringen hebben gemaakt. En nu op naar Slovenië in maart!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio