4.2 C
De Bilt

Kunstenaar Jorn van Leeuwen lanceert zijn boek getiteld 8 tijdens de boekpresentatie bij Museum Jan Cunen

Kunstenaar Jorn van Leeuwen (Utrecht 1982)exposeert momenteel in de Gastenkamer van Museum Jan Cunen en sluit aan bij de lopende tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht. Stilte is kenmerkend in het oeuvre van Jorn en heeft een grote overeenkomst met het werk van Willem Witsen, al liggen hun levens meer dan honderd jaar uit elkaar. In sommige werken is een Witsen-achtige sfeer aanwezig, in andere het bijzondere gezichtspunt. Door in te zoomen op ‘kleine’ onderwerpen en motieven en handelingen te herhalen, dwingt Jorn concentratie en vertraging af: zowel in het maakproces als bij het kijken naar zijn werk.

Jorn van Leeuwen

Op zondag 14 april presenteert Jorn zijn kersverse boek 8waarin hij terugblikt op de afgelopen acht jaar van zijn leven. . In deze periode verkende hij nieuwe onderwerpen en vond hij verdieping op favoriete thema’s, maar werd hij ook vader van Bodo en Senja. Het boek, bestaande uit acht (8) hoofdstukken, toont tekeningen die corresponderen met deze thema’s, variërend van geraniums en maanlicht tot het gezinsleven en vriendschap. De publicatie is vanaf zondag 14 april te koop in de museumshop.  

De boekpresentatie 8 is op zondag 14 april in Museum Jan Cunen en is gratis toegankelijk mét een geldig museumticket. Het begint om 13.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. Museum Jan Cunen biedt een urgente en vernieuwende programmering geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Oss. Dat doet het binnen én buiten de muren van Villa Constance, met een scherp oog voor jong talent en oprechte interesse in de stad. Meer informatie is te vinden op de website www.museumjancunen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio